Facebook omogočil shranjevanje vsebin za kasnejši ogled

Tehnik 24. julij 2014
/PublishingImages/fb-save-hero.jpg

Vas je pri uporabi Facebooka morda kdaj zmotilo, da vsebin, ki ste jih na njem zasledili med novicami, niste mogli shraniti za kasnejši ogled? Če je odgovor da, vas bo razveselila vest, da je odslej to v precejšnji meri mogoče. Slik sicer še vedno ne boste mogli shraniti, boste pa lahko shranili različne povezave, kraje, dogodke in še kaj. Novost je dostopna tako pri Facebooku na spletnih brskalnikih kot tudi pri obeh njegovih uradnih aplikacijah za Android in iOS. Nekateri jo že lahko uporabljajo, tistim, ki še ni dostopna, pa bo, kot pravijo pri tem največjem družbenem omrežju, na voljo v naslednjih dneh.

 

Shranjevanje poteka tako, da na desni strani objave najprej kliknemo na znakec v obliki črke »v« in nato izberemo novo možnost za shranjevanje. Ko nanjo kliknemo, se nam vsebina objave takoj prestavi v nov predal z imenom »Saved«, v katerem si jo lahko kasneje tudi ogledujemo. Predal lahko najdemo v stolpcu, prek katerega sicer dostopamo do novic, sporočil, dogodkov, iger in še česa. Na osebnih računalnikih se ta stolpec na primer nahaja levo od novic. Shranjevanje lahko poteka tudi tako, da pod objavami kliknemo na posebno ikono. Se pa ta (trenutno) pojavlja redkeje, tako da se določenih vsebin ne da shraniti drugače kot s pomočjo prvega opisanega načina.

Za večjo preglednost nam Facebook vse shranjene vsebine razvršča v več skupin. Iz teh skupin jih lahko nato med drugim delimo s svojimi prijatelji, arhiviramo ter »všečkamo« (ja, se strinjamo, zelo neposrečena beseda). In še to. Če bomo kdaj nanje pozabili, nič ne de, saj nas Facebook nanje občasno tudi opozarja.

Vir: newsroom.fb.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. julij 2014
2125
30. julij 2014
Facebook omogočil shranjevanje vsebin za kasnejši ogled
Android, iOS, Windows Phone 8