HTC Sensation XE in Beats Audio

Jan Omahen 24. september 2013
/PublishingImages/DSCF0095.jpg

Bolj kot sam mobitel pri odprtju škatle v oči padejo rdeče slušalke z logotipom Beats in prav je tako. Ravno slušalke in zvok so tisto, kar HTC izpostavlja pri modelih XE in XL, ki prihaja na police še to leto.

Razen oznake XE ni kaj dosti drugačen od mobitela HTC Sensation, zmogljivejša sta procesor in baterija, ostalih razlik ni opaziti. Nekoliko nadstandarden v primerjavi z ostalimi pametnimi mobiteli je 8MP fotoaparat z možnostjo snemanja HD posnetkov v ločljivosti 1080p, kar začuda še ni stalnica pri mobitelih tega razreda. Sensation XE je ljubiteljskim fotografom prijazen sopotnik, pogrešal sem le stransko tipko za fotografiranje (brez te je hitro upravljanje z eno roko nemogoče), sicer pa sem z rezultati zadovoljen. Za obdelavo slik v telefonu je na voljo že nekaj zanimivih prednaloženih filtrov, v temi pa svoje delo dobro opravi LED bliskavica. Če sem odkrit, ob hitrem pogledu na fotografije razlike med 5 in 8 MP praktično ne vidim, vsaj če jih gledam na manjšem zaslonu. Pa vseeno, bolje kakšen piksel več, kot manj. V spodnji galeriji si lahko ogledaš nekaj fotografij, narejenih s HTC Sensation XE.

Prednaloženi Android 2.3.4 z HTC Sense deluje zelo hitro, ko sem hitro prehajal med aplikacijami, me ni pustil na cedilu, zahvaljujoč dvojedrnem procesorju takta 1.5GHz in 756MB delovnega pomnilnika. Nasploh je hitro delovanje glavni razlog za užitek ob uporabi tega mobitela.

Zunanjost je nekaj posebnega, z rdečimi detajli HTC Sensation XE izstopa iz množice zdaj že klasičnega in malce dolgočasnega modela mobitelov na dotik. Tipke na sprednji strani so rdeče obarvane ves čas, v temi se nekoliko osvetlijo in so lep detajl k celotni podobi. 10,9 cm (4,3") zaslon je dovolj velik za udobno tipkanje in odlično služi tudi za brskanje, igranje iger ...

Izpostavljeno - Beats by dr. Dre

Logotip Beats si je priboril mesto na zadnji strani mobitela, priložene slušalke pa v svoji izstopajoče rdeči barvi izgledajo čudovito, zato sem funkcijo moral takoj preizkusiti. Ob priklopu slušalk Sensation samodejno ponudi tudi omogočenje kvalitetnejšega zvoka, ki ga podpira tehnologija Beats. Sprememba v zvoku je očitna, zvok je globok in čist pri vseh zvrsteh glasbe in več kot služi svojemu namenu.

Svojega mobitela sicer ponavadi ne uporabljam za predvajanje glasbe, ker niti ne utegnem, tokrat pa sem našel kar nekaj priložnosti, da sem funkcijo karseda izkoristil. Upravljanje in predvajanje glasbe je podobno tistemu na iPodu, torej pregledno in hitro. Kdor bo kupil Sensation izključno iz razloga, da s seboj nosi svojo glasbeno knjižnico, ne bo razočaran, kvečjemu presenečen nad uporabnostjo. Da bi zaradi predvajanja glasbe prekomerno trpela baterija, nisem opazil.

Ko smo že pri bateriji, najbolj "požrešen" je seveda zaslon, zato priporočam prilagoditev svetlosti in sprotni vklop/izklop omrežnih povezav. Ob normalni uporabi je mobitel zdržal dva dneva, a normalna uporaba je za vsakogar nekaj drugega. Zame to pomeni mešanico vsega, nekaj daljših klicev, kakšen SMS, par minut brskanja (prek mobilnega in brezžičnega interneta) in nekaj nepotrebnih sprehodov v meni, ko na koncu ugotoviš, da te pravzaprav zanima le ura. Baterija še vedno ostaja slaba točka vseh pametnih mobitelov, predvsem zaradi velikosti zaslona.

Priznam, osebno nisem največji navdušenec nad Android operacijskim sistemom, a vsake toliko časa dobim v roke mobitel, zaradi katerega želim dati Androidu dodatno priložnost. HTC Sensation XE to zagotovo je, od prvega vklopa pa do zadnjega "off zvoka". Priporočam ga tistim, ki ste pri Sensation pogrešali nekoliko več moči in vsem, ki želite kvaliteten zvok vedno s seboj brez dodatnih naprav.

Če imaš kakšno vprašanje v zvezi z testiranim mobitelom, ga zapiši v komentarje in se bomo potrudili odgovoriti. HTC Sensation XE bo kmalu na voljo tudi v Sloveniji. Če/ko bo tudi v Mobitelovi ponudbi, sporočimo na Facebooku.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1097
24. september 2013
HTC Sensation XE in Beats Audio
Android