Nalaganje 24-urnih posnetkov v Instagramu

Tehnik 31. januar 2017
/PublishingImages/instagram-stories-24h-hero.jpg

Uporabniki lahko v aplikaciji Instagram (tako kot v aplikaciji Snapchat) javno objavljamo posnetke, ki se po 24 urah samodejno izbrišejo. Ti posnetki so, če jih objavimo več v kratkem času, speti skupaj v 24-urno »zgodbo«, zato se tudi Instagramova možnost ustvarjanja posnetkov, ki se samodejno izbrišejo, imenuje Stories.

Spodaj vam bomo pokazali, kako lahko v Instagramu za Android javno objavite posnetek oziroma več posnetkov, ki se samodejno izbrišejo. Opisani postopek, kot boste videli, ni zapleten.

Preverite, ali imate na svoji mobilni napravi nameščeno zadnjo različico aplikacije Instagram, sicer pa si jo najprej namestite. Ko bo aplikacija nameščena, lahko objavite prvi posnetek, ki se bo samodejno izbrisal. Objavite ga lahko tako, da se v aplikaciji postavite na domačo stran (pritisnite levo spodaj na ikono v obliki hiške), na kateri boste zgoraj verjetno že zagledali samodejno izbrisljive posnetke svojih prijateljev, ki si jih seveda lahko ogledate, in nato s prstom podrsate po zaslonu od leve proti desni. Odprl se vam bo uporabniški vmesnik, v katerem morate v spodnjem delu najprej določiti, kakšen posnetek želite izdelati, in nato posnetek še izdelati. Če boste želeli izdelati običajen posnetek, potem izberite možnost »NORMAL«, če boste želeli izdelati poseben mini posnetek, ki se predvaja naprej in nazaj (priporočamo!), izberite možnost »BOOMERANG«, če pa boste želeli izdelati video, pri katerem ni potrebno neprestano držati gumba za snemanje, pa izberite možnost »HANDS FREE«. Nekateri uporabniki boste zagledali tudi možnost »LIVE«. Gre za novo možnost oddajanja videa v živo. A ta je nekoliko drugačna kot prve tri, saj pri njej ne gre za javno 24-urno objavljanje določenega posnetka.

 

Ko izberete eno od prvih treh naštetih možnosti in posnetek izdelate, vam Instagram ponudi več možnosti urejanja narejenega posnetka. Ponudi vam npr. orodje, s katerim lahko pišete po posnetku. Namig: če boste na posnetek napisali @ in zraven dodali uporabniško ime svojega prijatelja na Instagramu, boste tako na posnetku označili prijatelja (angl. tag). Vsakemu, ki bo s prstom pritisnil na napis na posnetku, se bo prikazal uporabniški račun vašega prijatelja. Poleg orodja za pisanje vam Instagram ponuja tudi orodje za risanje, številne emodžije in nalepke (med drugim tudi z zapisom ure in lokacije). Na strani, na kateri lahko urejate narejeni posnetek, lahko določite tudi, kateri filter bo uporabljen za vaš posnetek. Do različnih filtrov pridete, če s prstom podrsavate levo ali desno po zaslonu.

 

Ko posnetek uredite (če sploh ga), morate samo še v levem spodnjem kotu pritisniti na ikono z napisom »Your Story« in že se vaš posnetek za 24 ur javno objavi na Instagramu. Po enakem postopku lahko na Instagramu javno objavite še kakšen dodaten 24-urni posnetek. Vsi posnetki, ki jih boste objavili, se bodo nato združili v zgodbo.

Bodite pa pozorni na eno: če je vaš profil na Instagramu javen, bodo vsi vaši 24-urni posnetki vidni vsem uporabnikom Instagrama in ne samo tistim, s katerimi si vzajemno sledite. Če želite omejiti prikaz, morate svoj profil v nastavitvah nastaviti kot zaseben.

Vir: Instagram

Foto: Instagram

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. januar 2017
3325
31. januar 2017
Nalaganje 24-urnih posnetkov v Instagramu
Android, iOS