Se omejitev 140 znakov na tvit poslavlja?

Tehnik 29. september 2017
/PublishingImages/tw-characters-hero.jpg

Do zdaj smo lahko na Twitterju pisali do 140 znakov dolge tvite. Prav mogoče je, da bodo ti po novem lahko daljši. Pri Twitterju namreč resno razmišljajo o tem, da bi omejitev s 140 znakov dvignili na 280 znakov. Testno so sicer manjši skupini uporabnikov že omogočili, da pišejo do 280 znakov dolge tvite. Mogoče je, da bodo to možnost v kratkem omogočili tudi preostalim.

Povišanje zgornje meje se po eni strani zdi upravičena. Pri Twitterju so namreč ugotovili, da je 9 % tvitov v angleškem jeziku dolgih 140 znakov, kar kaže na to, da se uporabnikom nemalokrat zgodi, da v en tvit ne morejo zapisati vseh svojih misli in občutij. Izjema so japonski uporabniki (pa tudi kitajski in korejski), ki zaradi svojega načina pisanja nimajo težav z omejitvijo na 140 znakov, kajti samo 0,4 % njihovih tvitov doseže omejitev 140 znakov, so še ugotovili pri Twitterju.

 

Twitter bi s popolno uvedbo omejitve na 280 znakov zagotovo izgubil nekaj starega čara, a po drugi strani bi bilo verjetno kar nekaj uporabnikov z morebitnim povečanjem omejitve zadovoljnih. Kakšno pa je vaše mnenje o omejitvi 280 znakov na tvit, ki bi lahko prišla na Twitter? Svoje mnenje lahko podate spodaj.

Za zdaj še nimamo informacij, ali se bo ta Huaweijev novinec prodajal tudi pri nas v Evropi. Močno upamo, da se bo, saj gre za zelo zanimiv model.

Vira: blog.twitter.com, flickr.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. september 2017
3674
29. september 2017
Se omejitev 140 znakov na tvit poslavlja?
iOS, Android