Triki in nasveti za Google Keep

Tehnik 10. april 2017
/PublishingImages/google-keep-942x418.jpg

Google je leta 2013 uporabnikom ponudil zelo priročen servis z imenom Google Keep za beleženje takšnih in drugačnih stvari. V ta njegov servis lahko vnašamo npr. besedilne zapiske, glasovne zabeležke, slike … Gre za resnično uporaben servis, ki je na voljo tako v obliki spletne strani (https://keep.google.com/) kot v obliki mobilne aplikacije za iOS in Android. Če servis Google Keep že uporabljate oziroma ga boste šele začeli, vam utegne priti prav nekaj naših spodnjih trikov in nasvetov, ki se nanašajo nanj. Verjetno vam bomo nekaj njih predstavili še v kakem drugem članku.

Hitro pošiljanje internetnih naslovov iz ene na drugo napravo

Morda se vam bo kdaj zgodilo (morda se vam je že), da boste imeli na določeni napravi odprto neko internetno stran in boste želeli kasneje to spletno stran odpreti na drugi napravi. V takem primeru vam lahko na pomoč priskoči Google Keep. Ena glavnih odlik tega servisa je namreč, da omogoča sinhronizacijo. Vse, kar v Google Keep vnesete na eni napravi, se vidi tudi na drugi. Torej, če boste imeli na eni od naprav odprto neko internetno stran, lahko preprosto skopirate internetni naslov te strani in ga vnesete v Google Keep kot zapisek. Ko boste nato na drugi napravi odprli Google Keep, vas bo tam pričakal omenjeni zapisek z internetnim naslovom. V Google Keep lahko sicer vnašate tudi drugačne zapiske, ki bodo zaradi sinhronizacije dostopni na vseh vaših napravah.

 

Črpanje besedila s slike

To, da lahko v Google Keep dodajate slike, smo omenili že na začetku. Kako lahko dodajate slike, verjetno že veste (oziroma boste to znali takoj, ko boste Google Keep začeli uporabljati), zato o tem ne bomo govorili. Vam pa na tem mestu omenjamo neko drugo stvar. In sicer, da lahko Google Keepu ukažete, da s slik, ki jih imate v njem oziroma jih v njem naredite, pobere besedilo in vam ga izpiše. Torej, če imate neko sliko v Google Keepu, na kateri je papir in na njem natipkan članek, lahko Google Keepu ukažete, naj iz tega članka pobere besedilo in vam ga izpiše. Vi lahko nato izpisano besedilo članka kopirate in uporabite kje drugje (seveda pazite, da ga uporabite na legalen način!).

Če želite, da Google Keep pobere in izpiše besedilo, ki je na neki sliki, odprite to sliko najprej v Google Keepu (če jo boste odprli v aplikaciji Google Keep za Android, nanjo dvakrat pritisnite). Nato pa pritisnite oziroma kliknite na ikono s tremi pikami in v meniju izberite možnost »Zajem besedila v sliki«. Google Keep vam bo nato pod sliko izpisal besedilo. Besedilo sicer verjetno ne bo brez napak, tako da ga boste morali še nekoliko popraviti. Omenjeni postopek deluje v spletnem Google Keepu in v aplikaciji Google Keep za Android.

Obarvanje zapiskov

Zapiske, ki jih imate v Google Keep, lahko odenete v različne barve. Npr. tiste, ki se navezujejo na kuhanje, lahko odenete v zeleno, tiste, ki se navezujejo na prosti čas, lahko odenete v modro … Z uporabo različnih barv pri zapiskih je lahko Google Keep precej preglednejši in precej hitreje boste lahko v njem našli tiste zapiske, ki jih boste v nekem trenutku iskali. Posamezen zapisek lahko odenete v neko barvo tako, da ga najprej odprete, nato pa kliknete na ikono v obliki slikarske palete (spletni Google Keep) oziroma pritisnete na ikono s tremi pikami (Google Keep za Android) ter izberete želeno barvo za zapisek.

 

Viri: https://keep.google.com/, Google Play, YouTube.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. april 2017
3397
11. april 2017
Triki in nasveti za Google Keep
Android