Ne spreglejte na TV

Tamara Harb 6. maj 2016
/PublishingImages/ne-spreglejte-tv-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Medzvezdje (Interstellar) v HBO Go

Ta vesoljski spektakel je v videoteki HBO Go na voljo le še ta konec tedna, do 8. maja in ga skupaj z drugimi vsebinami, ki se poslavljajo, najdete v kategoriji Zadnja priložnost.

Režiser Christopher Nolan (Vitez teme, Memento) je posnel vizualno in psihološko spektakularen ZF film o iskanju novega doma za človeštvo, a zanj si rezervirajte nekoliko več časa, saj traja skoraj tri ure. No, seveda ga lahko pogledate tudi v več rundah. Zgodba se osredotoča na skupino astronavtov, ki se odpravi poiskati nov planet, primeren za življenje, ko se izkaže, da Zemlja ne bo več dolgo obljuden dom človeštvu. George R.R. Martin, avtor Igre prestolov meni, da od Kubrickovega 2001: Odiseja v vesolju še ni bilo bolj ambicioznega ZF filma.


 

Ko smo že pri Martinu, v ponedeljek 9. maja bo na sporedu že tretji del 6. sezone Igre prestolov, ki mu bosta sledila tretji del Silicijeve doline o svetu tehnoloških startupov, in Podpredsednice o zakulisnih igrah v Washingtonu.

Črna jadra (Black Sails) v Pickbox

Serija Črna jadra se postavlja ob bok Vikingom, Spartaku in Marcu Polo v spoliranem in akcijskem prikazu zgodovinskih obdobij, pri čemer je fokus na piratih v 18. stoletju. Za ljubitelje tega žanra je ogled serije skoraj obvezen, saj ne manjka bitk na morju, spopadov z meči, krvi in razuzdanosti, vse skupaj pa se dogaja na privlačnih lokacijah. V aprilu se je sicer zaključila že tretja sezona serije, v Pickboxu pa je prva sezona na voljo od začetka maja, v naslednjih mesecih pa naj bi bili na voljo še preostali dve.


 

Vojna zvezd: Sila se prebuja (Star Wars: The Force Awakens) v DKino

Najbolj pričakovan film lanskega leta je pod režijsko taktirko J.J. Abramsa (Zvezdne steze, Misija: nemogoče 3) upravičil pričakovanja. Zgodba se nadaljuje približno trideset let po dogodkih filma Vrnitev Jedija. V galaksiji daleč, daleč stran je mir ponovno ogrožen, saj je na pogorišču Imperija zrasel še bolj fašističen Prvi red, tako moči združijo stari junaki prve trilogije Han Solo, Leia, Chewie in novi junaki Rey, Poe in Finn.


 

Evrovizija 2016 na TV SLO2 in TV SLO1

Maj je čas za Evrovizijo, ki bo letos potekala v Stockholmu na Švedskem. Naša predstavnica ManuElla se bo za nastop v finalu potegovala v četrtek 12. maja, prenos bo TV SLO 2 ob 21h in na na spletu RTV 4D. Prvi predizbor bo že v torek, 10. maja ob 21h, s prenosom prav tako na TV SLO 2 in na spletu RTV 4D.

Če ne morete počakati tako dolgo in vas zanima kdo vse bo letos na Evroviziji, pa si lahko že v soboto 7. maja ob 15:30 na TV SLO 2 ogledate videospote vseh tekmovalnih skladb.

Finale bo v soboto 14. maja s prenosom v živo na TV SLO 1 in na spletu RTV 4D, z začetkom ob 21h. Komentator prenosov bo Andrej Hofer.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. maj 2016
2963
6. maj 2016
Ne spreglejte na TV