• 3D igre

  24. september 2013 - Tehnik

  Tretja razsežnost je vse večji hit v kinu, z napovedmi televizorjev s podporo za 3D pa se pričenja seliti tudi v dnevno sobo.

  Tako Sony kot Microsoft sta napovedala podporo za 3D igre v obstoječih konzolah, PlayStationu 3 in Xboxu 360, ki naj bi bila na voljo do poletja s posodobitvijo programske opreme. Za igranje bo potreben še 3D televizor, očala in seveda 3D igre.

  Pri Sonyju se trudijo tudi z nadgradnjami obstoječih iger, ki bodo v 3D imele nižjo ločljivost in manj učinkov, a jih ne bo treba na novo kupovati. Podpora za 3D igre bo na voljo skupaj s pričetkom prodaje Sonyjevih 3D televizorjev, v drugi polovici leta pa naj bi prišla še podpora za predvajanje 3D filmov s PlayStationa. Microsoft je ravno te dni z LG-jem napovedal skupno trženje Xboxa 360 z LG-jevimi 3D televizorji, vendar naj bi bilo partnerstvo zaenkrat omejeno na Južno Korejo.

  Tretji proizvajalec igralnih konzol, japonski Nintendo, pa se tudi to pot ni odločil slediti zgledu drugih dveh. Tako niso napovedali 3D za Wii, bodo pa tretjo razsežnost igranja ponudili z nadgradnjo ročne konzole DS. Naprava je zaenkrat znana kot Nintendo 3DS in naj bi bila združljiva z igrami za obstoječa DS in DSi, glavna prednost pa je 3D slika brez potrebe po posebnih očalih.
  Ta tehnologija je na Japonskem že dokaj razširjena, saj je na trgu že nekaj tovrstnih mobitelov, vendar zaenkrat kaže, da bo Nintendova konzola prva tovrstna naprava v Evropi. Več, veliko več, bo znanega čez dober mesec dni, ko se v Los Angelesu prične igralniški sejem E3.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1333
24. september 2013
3D igre
Novice