• /PublishingImages/Match.jpg

  3D teniška izkušnja v Mobitelovem centru v Cityparku

  24. september 2013 - Tehnik

  Od danes do 6. junija bo Mobitelov center v Ljubljanskem Cityparku v znamenju tenisa. A ne kakršnegakoli.  Na 3D TV-sprejemniku pa si bo vsak dan moč ogledati atraktivne prenose dvobojev odprtega prvenstva Francije v tenisu Roland Garros.

  Roland Garros je eden najprestižnejših dogodkov na športnem koledarju in je teniški grand slam turnir z najširšim evropskim televizijskim občinstvom. Neposredni 3D prenos odprtega prvenstva Francije v tenisu, ki ga pri nas omogoča SiOL TV,  je prvi večdnevni športni dogodek, ki ga je moč v neposrednem prenosu spremljati v 3D tehniki.

  Dogodek v 3D snema GlobeCast, Eurosport pa ga preko satelitov Astra in Eurobird  prenaša do 58 evropskih držav in 3000 maloprodajnih centrov na Panasonicove 3D plazemske televizorje VT20. V neposrednem prenosu v 3D bodo na voljo vse tekme, ki bodo potekale na osrednjem igrišču Philippe Chatrier.

  V Mobitelovem centru Citypark lahko le pet mesecev po predstavitvi prvih 3D TV-sprejemnikov v Las Vegasu, spremljate velik teniški dogodek v 3D tehniki na televizijskem zaslonu.

  Ker današnji 3D TV-sprejemniki za razliko od kinematografov uporabljajo metodo izmenjujočih se sekvenc kadrov, pri kateri se predvaja izmenična slika za levo in nato za desno oko, si boste za spremljanje tenisa v 3D tehniki v Mobitelovem centru morali natakniti posebna, t.i. aktivna stereoskopska očala. Ta imajo vgrajene zaslone LCD, ki  izmenično zatemnjujejo sliko za levo in desno oko, kar ustvari izjemno učinkovit 3D učinek z občutkom neposredne prisotnosti ob teniškem igrišču.

  Da bo prav šport v 3D tehniki tisti, ki bo najbolj vabljiv, napoveduje tudi Jefrey Katzenberg, vodja animacije pri produkcijski hiši DreamWorks. Temu prikimavajo tudi tisti, ki že imajo izkušnje s snemanjem športa v treh dimenzijah. Pravijo, da je učinek tako prepričljiv, da za snemanje potrebujejo manj kamer.

  Če je merilo nove vizualne tehnologije ne le to, da je dobro videti, ampak tudi da omogoča gledalcem, da vidijo stvari, ki jih še nikoli prej niso, potem je šport gotovo zmagovalec. Da bo televiziji dodal novo dimenzijo, boste zagotovo pritrdili vsi, ki boste v teh dneh 'skočili' v Mobitelov Rolland Garros.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1343
24. september 2013
3D teniška izkušnja v Mobitelovem centru v Cityparku
Novice