• /PublishingImages/EarthHour-home.jpg

  60+ - aplikacija kampanje Earth Hour

  24. september 2013 - Tehnik

  S kampanjo Earth Hour, ki se odvija vsako zadnjo soboto v marcu, nas mednarodna nevladna organizacija World Wide Fund for Nature (WWF), poziva, da za eno uro ugasnemo luči in električne naprave ter tako pomagamo pri osveščanju o podnebnih spremembah. Od leta 2007, ko so akcijo prvič izvedli v Sydneyu, se kampanji vsako leto pridruži več ljudi, leta 2010 je sodelovalo že 126 držav. Okrog kampanje se seveda krešejo različna mnenja, vendar na tem mestu o tem ne bomo razpravljali, vsekakor pa se strinjamo, da so za konkretne spremembe na področju varovanja okolja potrebne spremembe življenjskega sloga in politična volja.

  Aplikacija, ki jo je za WWF pripravila agencija Leo Burnett Group, z nasveti za okolju prijaznejše vedenje prav tako poziva uporabnike, da o podnebnih spremembah ne razmišljajo le na ta dan, ampak poskušajo spremeniti nekatere svoje navade in tako pomagajo obvarovati okolje. Za uporabo aplikacije si ustvarimo uporabniški račun ali pa se prijavimo s svojim Facebook računom. Aplikacija nam ponuja prijave v okolju prijaznejša dejanja (npr. sušenje perila na soncu namesto v sušilnem stroju). Za vsako prijavo smo nagrajeni z značkami, o dosežkih pa lahko prek Twitterja ali Facebooka obvestimo tudi prijatelje. V zavihkih si lahko pogledamo koliko pozitivnih dejanj so ljudje po svetu sklenili storiti, dostopamo do seznama dejanj, ki nam jih priporoča aplikacija, pregledamo nasvete, seznam prijateljev in svoj profil z dosežki, značkami, itd.

  Aplikacija je trenutno na voljo za iOS (iPhone in iPod Touch) in BlackBerry, kmalu pa tudi za Androida.Če se boste pridružili kampanji, bo ta letos potekala v soboto 26.3. med 20:30 in 21:30 po lokalnem času.

  V Applovem AppStoru najdemo cel kup aplikacij z naslovom Earth Hour, zato iščite aplikacijo z imenom 60+.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1519
24. september 2013
60+ - aplikacija kampanje Earth Hour
Aplikacije