• /PublishingImages/Samsung_Galaxy_Note-OmniSketch.jpg

  7 brezplačnih Android aplikacij za Galaxy Note S Pen

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Samsung Galaxy Note poleg ogromnega 13,46 cm (5,3 palčnega) zaslona od drugih telefonov Android loči tudi priloženo pisalo S Pen, uporabno predvsem za preprosto zapisovanje in risanje. Poglejmo si nekaj brezplačnih aplikacij, ki to pisalo še posebej dobro podpirajo!

  Soonr Scribble

  Aplikacija Soonr Scribble, ki je trenutno na Android Marketu na voljo brezplačno, ponuja možnost dodajanja zapiskov v poljubne datoteke. Podprtih je več kot 35 različnih formatov, med drugim MS Word, PowerPoint, Excel in PDF datoteke. Datoteke, ki jih želimo uporabiti v aplikaciji, preprosto dodamo v Soonr mapo na svojem računalniku, ki datoteke prenese v oblak (Soonr namreč ponuja podobno storitev kot Dropbox). Ko končamo z označevanjem in risanjem po datoteki, jo lahko tudi delimo z drugimi uporabniki.

  Soonr Scribble na Android MarketuAplikacija Soonr Scribble za Samsung Galaxy Note

  iAnnotate PDF Lite

  Kot je razvidno iz imena, se aplikacija iAnnotate PDF Lite osredotoča predvsem na dodajanje zapiskov PDF datotekam. Aplikacija je trenutno na voljo v brezplačni Lite različici, razvijalci pa obljubljajo, da bodo v prihodnjih mesecih dodali še več funkcij, tako da lahko pričakujemo tudi bolj napredno, plačljivo različico. iAnnotate PDF je sicer na voljo tudi kot iPad aplikacija (za 7,99 €), ki se preko storitve Aji PDF Service lahko poveže in sinhronizira tudi z računalniki Windows ali Mac.

  iAnnotate PDF Lite na Android MarketuAplikacija iAnnotate PDF za Samsung Galaxy Note

  Zen Brush Free

  Če želiš pisalo S Pen uporabiti za risanje, je vsekakor zanimiva aplikacija Zen Brush, ki poskuša posnemati občutek risanja s čopičem. Trenutno je na Android Marketu na voljo brezplačna Free različica, v prihodnje pa avtorji aplikacije obljublja tudi možnost plačila za odstranitev oglasov in vodnega žiga ter dodatne predloge in funkcije. Zen Brush je sicer že nekaj časa na voljo tudi kot iOS aplikacija.

  Zen Brush Free na Android MarketuAplikacija Zen Brush za Samsung Galaxy Note

  OmniSketch

  Za bolj komplekse risbe je zanimiva tudi brezplačna aplikacija OmniSketch. Ta vsebuje proceduralne čopiče, ki omogočajo samodejno ustvarjanje vzorcev. Ustvarjene umetnine lahko naložimo v spletno galerijo, ki jo lahko seveda delimo s prijatelji. Tudi OmniSketch je sicer na voljo v iOS različici.

  OmniSketch na Android MarketuAplikacija OmniSketch za Samsung Galaxy Note

  Hello Crayon / Hello Color Pencil / Hello Chalk

  Aplikacije zbirke Hello prav tako ponujajo risarska orodja, vendar pa ciljajo predvsem na otroke. Kot je iz imen razvidno, aplikacije omogočajo ustvarjanje umetnin z voščenkami (Hello Crayon), barvnimi svinčniki (Hello Color Pencil) in s kredo (Hello Chalk). Vse tri aplikacije so na Android Marketu na voljo brezplačno, seveda pa ne bo nič narobe, če jih bodo uporabili tudi starejši in večji otroci ;)

  Hello Crayon, Hello Color Pencil in Hello Chalk na Android MarketuAplikacija Hello Crayon, Color Pencil, Chalk za Samsung Galaxy Note

  TouchRetouch Free

  Aplikacija TouchRetouch, ki je na voljo tudi v plačljivi različici za 0,79 €, omogoča enostavno odstranjevanje nezaželenih elementov iz fotografij. Na Galaxy Note seveda lahko za označevanje objektov uporabimo pisalo S Pen. TouchRetouch je sicer na voljo tudi za iOS in za Samsungovo Bado.

  TouchRetouch na Android MarketuAplikacija TouchRetouch za Samsung Galaxy Note

  ComicBook!

  Za konec pa še zabavna aplikacija ComicBook!, s katero lahko ustvarjamo svoje stripe. Tudi ta aplikacija je na voljo brezplačno, s pisalom S Pen pa bo risanje po stripih še lažje. Tudi ta aplikacija je na voljo v iOS različici.

  ComicBook! na Android MarketuAplikacija ComicBook! za Samsung Galaxy Note

  Večino izmed predstavljenih aplikacij (in dodatno aplikacijo FreeNote) so preizkusili tudi na strani TalkAndroid.com, tako da si lahko v spodnjem videu pogledaš, kako se aplikacije obnesejo s pisalom S Pen.

  Podpri S Pen v svoji Android aplikaciji in osvoji nagrado!

  Če razvijaš Android aplikacije, naj te spomnim še na to, da se lahko z vključitvijo podpore za pisalo S Pen v svojo aplikacijo v okviru izbora M:AppFest 2012 poteguješ za posebno nagrado. Ena izmed oddanih aplikacij, ki bo po mnenju strokovne žirije najbolje uporabila funkcionalnost pisala S Pen, bo namreč razvijalcu prinesla posebno nagrado, Samsung Galaxy Note. Že veš, kako bo S Pen podprt v tvoji aplikaciji?

  Vir slik: Samsung Mobile

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
323
24. september 2013
7 brezplačnih Android aplikacij za Galaxy Note S Pen
Aplikacije
Android