Sony pokazal PlayStation 5 in številne prihajajoče igre

Tehnik 18. junij 2020 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/PS5-novosti-kavcic-jun20-hero.jpg

Sony je imel poseben virtualni dogodek, na katerem nam je pokazal videz svoje težko pričakovane igralne konzole PlayStation 5, dodatke za to konzolo in številne igre, ki jih lahko pričakujemo na prihajajoči konzoli. Ta dogodek bi se sicer moral odviti že nekaj dni prej, a ga je japonski gigant zaradi uboja Georga Floyda s strani policista za nekaj dni prestavil.

Ogledate si ga lahko v spodnjem videu.

 

Sony je videz konzole PlayStation 5 pokazal na koncu svojega virtualnega dogodka. Nova konzola bo na voljo v dveh različicah. Ena bo imela predvajalnik ploščkov, druga bo brez njega. Bosta pa obe sposobni poganjati strojno zelo zahtevne videoigre. Obe imata tudi prav poseben dizajn, ki zares izstopa. Tudi plošček zanju je drugačnega videza kot tisti pri PlayStationu 4. Videz PlayStationa 5 je vsekakor precej drzen. Sodeč po dogodku bo Sony poleg PlayStationa 5 ponudil še nekaj dodatne strojne opreme za novo konzolo, in sicer kamero, brezžične naglavne slušalke in daljinec.

Sony je na dogodku, kot smo omenili uvodoma, pokazal kar nekaj iger, ki jih lahko pričakujemo na PlayStationu 5. Pokazal je bodisi njihovo igralnost bodisi klasični videonapovednik. Med drugim je pokazal novo dirkaško igro serije Gran Turismo, torej Gran Turismo 7, pa junaško Spider-Man: Miles Morales, akcijsko Ratchet & Clank: Rift Apart, košarkarsko NBA 2k21 … Vsekakor priporočamo, da si ogledate zgornji video, saj slika in zvok v tem primeru povesta več kot pisana beseda.

PlayStation 5 pričakujemo v prodaji proti koncu letošnjega leta.

Vira: Youtube.com, Blog.playstation.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. junij 2020
5226
18. junij 2020
Sony pokazal PlayStation 5 in številne prihajajoče igre