• /PublishingImages/admob-wp7.jpg

  AdMob sedaj na voljo tudi za Windows Phone 7 aplikacije

  23. september 2013 - Alja Isaković

  AdMob, največja mreža za mobilno oglaševanje, je sedaj na voljo tudi za Windows Phone 7 aplikacije. S tem se seveda razvijalcem odpirajo nove možnosti za zaslužke znotraj aplikacij, uporabnikom pa bo verjetno posledično na voljo boljši izbor brezplačnih, z oglasi podprtih aplikacij.

  Novost je še posebej zanimiva za naš trg, kjer nakup in prodaja Windows Phone 7 aplikacij še nista uradno podprta, zato se tako razvijalci kot uporabniki praviloma odločamo za brezplačne aplikacije. Možnost dodajanja AdMob oglasov pa bo morda sedaj še koga spodbudila k razvoju WP7 aplikacij.

  Po podatkih Googla, ki je konec leta 2009 kupil podjetje AdMob, AdMob mobilne oglase  uporablja že preko 50.000 mobilnih aplikacij na platformah iOS, Android in webOS. Tej številki bomo torej kmalu lahko prišteli še kopico Windows Phone 7 aplikacij.

  AdMob oglasi sedaj v Windows Phone 7 aplikacijah

  Dobra novica za uporabnike pa je tudi to, da bodo oglasi za WP7 prilagojeni videzu Metro uporabniškega vmesnika in da bodo omogočali enostavno vrnitev v samo aplikacijo po kliku na oglas.

  Podporo Windows Phone 7 platformi je sicer na začetku leta že ponudila oglaševalska mreža Millenial Media, vendar slednja ni tako razširjena kot AdMob.

  Če te torej zanima možnost vključitve AdMob oglasov v Windows Phone 7 aplikacije, se torej splača prijaviti v sistem AdMob, kjer so na voljo vsi SDK-ji za podprte platforme, vključno s svežim beta SDK-jem za WP7.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
239
24. september 2013
AdMob sedaj na voljo tudi za Windows Phone 7 aplikacije
Novice
Windows Phone 7