• /PublishingImages/gmail-screenshot.jpg

  Ali Gmail "bere" mojo pošto ?

  24. september 2013 - Matjaž Winkler

  Si tudi ti "zagrizen" uporabnik Gmail brezplačne elektronske pošte? Jaz sem. Že od samega začetka Gmaila.

  In vendar sem šele v zadnjem času postal zelo pozoren na mini tekstovne oglase nad mojimi sporočili. Zanimivo je, da so oglasi vsebinsko zelo podobni vsebini v mojih prejetih elektronskih sporočilih. In ne morem reči, da sem vesel nad to ugotovitvijo.

  Nikakor ne morem reči, da imam dokaze, da mi Gmail "bere" pošto, vendar ugotovitev je precej očitna. Pred kakšnim dnem sem naprimer dobil elektronsko pošto z naslovom "Apartmaji Poreč". Sedaj se mi dva dni precej intenzivno pojavljajo oglasi z raznoraznimi počitniškimi kapacitetami v Sloveniji. Naključje? Ne verjamem.

  V konkretnem primeru me ta ugotovitev zares ni zmotila, vseeno pa je nekoliko čudno, kako je Gmail vedel, da me zanimajo sedaj te informacije.

  Komentar na oglase iz strani Google razvijalcev.

  Jaz sicer Gmail uporabljam kot privaten e-poštni naslov, v katerega prileti vsemogoča "krama" ampak nič zelo osebnega. Ne moti me, če kdo "bere" moja sporočila. Zanima pa me, kako se počutijo uporabniki, ki Gmail uporabljajo v resnejše ali celo službene namene. Svetujem, da ponovno premisliš, ali je Gmail primeren zate. Vsekakor pa je za premisliti, ali je Gmail primeren za službeno uporabo.

  Upam, da nisem zagnal pretirane panike, hočem le, da si pozoren. Jaz grem pa zdaj še enkrat pogledat te "apartmaje Poreč" :D

  Lep pozdrav do naslednjič.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1115
24. september 2013
Ali Gmail "bere" mojo pošto ?
Novice