• /PublishingImages/amazon-appstore-app.jpg

  Amazon Android Appstore odpira svoja vrata z Angry Birds Rio

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Amazon Android AppstoreKot kaže, bo Googlov uradni Android Market končno dobil spodobnega konkurenta - nova Amazonova tržnica za Android aplikacije namreč ponuja prijazno uporabniško izkušnjo, možnost testiranja aplikacij kar v brskalniku in dnevne brezplačne promocije premijskih aplikacij. Ob izidu Appstore brezplačno ponuja Angry Birds Rio, vendar žal le za uporabnike iz ZDA.

  Aplikacije iz Amazon Appstore zaenkrat le v ZDA

  Ja, kot pričakovano, je Amazon Appstore trenutno na voljo le v ZDA. Za razliko od Android Marketa na Amazon Appstore ni možno kupovati niti brezplačnih aplikacij, zato se lahko na naši strani luže zaenkrat le sprehajamo po katalogu aplikacij, ki so preko trgovine Amazon na voljo ameriškim kolegom.

  Amazon Appstore sorry

  Sporočilo, ki si ga nismo želeli videti :(

  Amazon Appstore ob izidu sicer ponuja 3.800 Android aplikacij, kar je precej manj, kot na uradnem Android Marketu, vendar se Amazon želi osredotočiti predvsem na kakovost in ne na količino aplikacij. Poleg tega bo v Amazon Appstore velik poudarek na enostavnem odkrivanju zanimivih aplikacij, kar je na Android Marketu gotovo velik problem.

  Amazon Appstore Fruit Ninja

  Aplikacija v Amazon Appstore

  Že sedaj lahko v Appstore najdemo kar nekaj priljubljenih Android aplikacij, med katerimi so trenutno najbolj izpostavljeni jezni ptiči v različnih izdajah, najdemo pa recimo tudi Talking Tom Cat, plod slovenskega znanja.

  Amazon Appstore na spletu in kot mobilna aplikacija

  Glede na to, da Amazon poznamo predvsem kot spletno trgovino, ni presenečenje, da lahko do Amazon Appstore-a dostopamo kar preko Amazonove spletne strani na naslovu: Amazon.com/appstore. Videz spletne trgovine je skladen z drugimi oddelki spletne trgovine Amazon, vključno z vsem dobro znanimi funkcijami, kot so ocene in mnenja uporabnikov ter pametna personalizirana priporočila.

  Tako, kot pri uradnem Android Marketu, moraš imeti na svojem Android telefonu  nameščeno posebno aplikacijo, ki ti bo omogočala pregled ponudbe in prenos vsebin. Kljub temu, da pri nas ni mogoč prenos in nakup aplikacij iz Amazon Appstore, si lahko aplikacijo naložiš z obiskom povezave http://amzn.to/getappstore na svojem Android telefonu.

  Amazon Appstore aplikacija

  Android aplikacija za dostop do Amazon Appstore

  Sama mobilna aplikacija je zelo pregledna in enostavna za uporabo. Ponuja tudi zanimive funkcije, kot je denimo možnost dodajanja aplikacij na seznam "Saved for Later" ali možnost ogleda video predstavitve aplikacije (če video seveda obstaja). Ob poskusu prenosa aplikacij pa na žal, ko že rečeno, Appstore javi, da še ni na voljo v naši regiji.

  Test Drive - preizkusi aplikacije kar preko brskalnika

  Verjetno najbolj zanimiva novost Amazon Appstore na spletu je to, da je možno nekatere aplikacije preizkusiti kar preko brskalnika. Če te zanimajo tehnične podrobnosti - s klikom na Test Drive možnost zaženemo poseben emulator, ki uporablja Flash, sama aplikacija pa se izvaja v Amazonovem EC2 "oblaku", kar preprečuje možnost zlorabe te funkcije.

  Amazon Appstore Bubble Buster Test Drive

  Primer funkcije Test Drive (vir: TechCrunch)

  Seveda pri tem načinu predogleda ne delujejo vse funkcije, kot je npr. možnost uporaba senzorjev na telefonu, prav tako pa je omejen čas uporabe emulatorja. Je pa Test Drive nedvomno odličen način, da preverimo, kako aplikacija dejansko deluje in zgleda ter ali ponuja tisto, kar obljublja v opisu. Tako bo tudi odločitev glede tega, ali se določeno aplikacijo splača kupiti, sedaj lažja.

  Žal pri sprehodu po Appstore funkcije Test Drive sicer še nismo zasledili - ni znano, ali je to zaradi tega, ker smo v "napačni" regiji ali pa ima morda Amazon s funkcijo še kakšne začetniške težave. Upajmo, da bo možnost predogleda vseeno na voljo tudi pri nas.

  Dnevne brezplačne promocije aplikacij

  Z marketinškega vidika Amazon Appstore prinaša še eno zanimivo novost. Vsak dan bo namreč Amazon izpostavil eno premijsko (plačljivo) aplikacijo ter jo za tisti dan uporabnikom ponudil brezplačno. Za uporabnike bo to gotovo spodbuda za redno obiskovanje Appstore-a, saj so premijske aplikacije ponavadi boljše kakovosti.

  Amazon Appstore Free App of the Day

  Angry Birds Rio - prva dnevna brezplačna aplikacija, a žal le v ZDA

  Angry Birds Rio ekskluzivno v Amazon Appstore

  Na dan izida Amazon Appstore je prva brezplačna promocijska aplikacije Angry Birds Rio. Posebna izdaja jeznih ptičev prinaša 60 novih nivojev in nov stil igre, kar bo gotovo razveselilo vse privržence popularnih ptičev. Več o novih dogodivščinah, ki čakajo jezne ptiče, lahko izveš v spodnjem predstavitvenem filmčku.

  Mimogrede - Angry Birds Rio je od danes naprej na voljo tudi v Applovem App Store za iOS naprave in v Mac App Store. Za Android telefone je trenutno na voljo le na Amazon Appstore, na pa tudi na uradnem Android Marketu, tako da bomo Android uporabniki pri nas morali na najnovejšo različico očitno še malce počakati. Zanimiva poteza razvijalcev, ki bo v Amazon Appstore takoj ob izidu pripeljala množice oboževalcev!

  Prvi vtisi

  Prve vtisi po pregledovanju Amazon Android Appstore so vsekakor pozitivni. Tržnica je prijetna in prijazna za uporabo in prinaša precej novosti, ki jih ne najdemo v nobeni drugi aplikacijski trgovini. Možnost testiranja aplikacij kar v spletnem brskalniku in možnost brezplačnega prenosa sicer plačljivih aplikacij bosta gotovo privabili marsikaterega uporabnika. Škoda je le, da ni možno prenašati niti brezplačnih aplikacij, tako da ne moremo npr. izkoristiti začetne promocije in brezplačno pograbiti najnovejše jezne ptiče.

  Amazon Appstore bo sčasoma morda lahko nadomestek za uradni Android Market, vendar pod pogojem, da bo dostop tudi izven meja ZDA. Seveda pa bo za uspeh ključno tudi sodelovanje razvijalcev, ki bodo sedaj svoje aplikacije morali objavljati v vsaj dveh velikih aplikacijskih trgovinah za Android.

  Dodatne povezave:


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
240
24. september 2013
Amazon Android Appstore odpira svoja vrata z Angry Birds Rio
Novice
Android