• /PublishingImages/market-in-app-billing.jpg

  Android Market sedaj podpira nakupe znotraj aplikacij

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Nakupi znotraj aplikacijOd danes naprej so na uradnem Android Marketu na voljo tudi aplikacije, v katerih je možno kupovati digitalne vsebine. S tem na Market prihajajo boljše brezplačne aplikacije, v katerih se bo dalo uživati tudi brez doplačil. Med najbolj zanimivimi je gotovo glasbena igrica Tap Tap Revenge, v kateri po zaslonu tapkamo v ritmu popularnih komadov.

  Nakupi znotraj aplikacij - priložnost za razvijalce

  Konkurenca - Applov App Store za iOS aplikacije - možnost nakupov znotraj aplikacij (angl. in-app purchasing) ponuja že od junija 2009. Tovrstni nakupi so enostavni za uporabnike, hkrati pa razvijalcem lahko prinesejo celo več dodatnega zaslužka kot klasično oglaševanje.

  Zaradi tega je bila možnost nakupa digitalnih vsebin iz aplikacij na Android Marketu težko pričakovana funkcija. Kot smo že poročali, je Google to storitev oznanil že na začetku februarja ob predstavitvi Android Honeycomb-a, sedaj pa je uporaba te storitve in prodaja vsebin znotraj aplikacij na voljo vsem razvijalcem. Podrobnosti o delovanju in implementaciji nakupov znotraj Android aplikacij seveda najdeš na uradnem vodiču za razvijalce.

  Nakupi znotraj Android Market aplikacij

  Seveda tudi pri tem ne gre brez drobnega tiska za našo malo deželico - za omogočanje nakupov znotraj Android aplikacij potrebujemo Google Checkout Merchant račun, ki v Sloveniji še ni podprt. Posledično je tako kot za prodajo aplikacij na Android Marketu potrebno iti čez mejo. Žal isto velja tudi za nakupe.

  Boljše aplikacije za uporabnike - Tap Tap Revenge 4 in ostale

  Kljub temu se lahko uporabniki veselimo novih aplikacij, ki bodo podpirale nakupe znotraj aplikacij. Tovrstne aplikacije so namreč po kakovosti pogosto primerljive s plačljivimi aplikacijami, le da je osnovna funkcionalnost na voljo brezplačno, za plačilo pa dobimo dodatne vsebine. Dober primer tega je glasbena igrica Tap Tap Revenge 4, ki je na Marketu sedaj na voljo brezplačno, dodatno glasbo pa je moč kupiti znotraj same aplikacije.

  Čeprav pri nas še ni mogoče opravljati dodatnih nakupov, se da v igrici uživati tudi brezplačno, saj lahko do dodatnih komadov pridemo s točkami, pridobljenimi z igranjem ali s izkoriščanjem posebnih promocijskih ponudb. Igrica je na iOS napravah precej popularna, tako da bo tudi Android različica zagotovo zelo uspešna. Če igrice še ne poznaš, vsekakor priporočamo ogled spodnjega videa in prenos aplikacije.

  Druge zanimive aplikacije, ki že sedaj podpirajo nakupe znotraj aplikacij, so: Comics. Gun Bros, Deer Hunter Challenge HD, WSOP3 in Dungeon Defenders: FW Deluxe.

  Si katero izmed teh aplikacij že preizkusil?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
242
24. september 2013
Android Market sedaj podpira nakupe znotraj aplikacij
Aplikacije
Android