• /PublishingImages/chart-of-the-day-android-market-downloads-vs-apple-app-store-downloads.jpg

  Android Market presegel 10 milijard prenosov, izbrane aplikacije sedaj po 10 centov

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Android po tržnem deležu že presega Applov iOS, a je po številu aplikacij še vedno na drugem mestu. Vseeno pa je Google včeraj sporočil spodbudno novico, da je Android Market presegel magično mejo 10 milijard prenosov. Ob tem so pripravili tudi posebno presenečenje; v naslednjih 10-ih dnevih bomo lahko vsak dan po 10 centov kupili popularne in ponavadi mnogo dražje aplikacije. Te zanima katere?

  Današnje aplikacije po 10 centov

  Po precej znižani ceni 10 centov lahko danes kupiš sledeče aplikacije: Asphalt 6 HD, Color & Draw for Kids, Endomondo Sports Tracker Pro, Fieldrunners HD, Great Little War Game, Minecraft, Paper Camera, Sketchbook Mobile, Soundhound Infinity in Swiftkey X. Mislim, da bo na tem seznamu vsakdo našel nekaj zase, od športnih navdušencev do tistih, ki na svojem Android telefonu obožujete igrice. Seveda se ti splača akcijo na Android Marketu spremljati tudi v naslednjih dneh.

  Strma rast Android Marketa

  Strma rast Android Marketa (vir: Google)

  Android Market še naprej lovi App Store

  Mimogrede, za primerjavo lahko omenimo, da je Apple App Store mejo 10 milijard prenosov presegel že na začetku leta. App Store je za to potreboval približno 30 mesecev, Android Market pa malce dlje, okoli 38 mesecev. Seveda je potrebno upoštevati to, da Android Market ni edina aplikacijska trgovina, preko katere lahko uporabniki prenašamo aplikacije (v ZDA se denimo Amazon zelo trudi s promocijo svojega Android Appstore), Apple pa ima seveda z iTunes App Store monopol na iNapravah.

  Na strani Business Insider so pripravili tudi grafično primerjavo rasti Applove in Googlove aplikacijske trgovine, iz katere jevidno, da Android Market v zadnjih mesecih lepo raste. Čas bo pokazal, ali bodo lahko obdržali sedanjo bliskovito rast z milijardo prenosov na mesec in ali/kdaj bo Android Market ujel jabolčni App Store.

  Primerjava rasti Applovega App Store in Googlovega Android Marketa

  Primerjava rasti Applovega App Store in Googlovega Android Marketa (vir: Business Insider)

  Koliko aplikacij pa si ti že prenesel/a iz Android Marketa? :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
297
24. september 2013
Android Market presegel 10 milijard prenosov, izbrane aplikacije sedaj po 10 centov
Aplikacije
Android