• /PublishingImages/GooglePlay-webstore.jpg

  Android Market se poslavlja, prihaja Google Play

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Naj te ne skrbi, če redno uporabljaš Android aplikacije iz bivšega Android Marketa. Nameščanje in posodabljanje aplikacij bo še naprej delalo tako, kot smo vajeni, z novim imenom aplikacijske trgovine Google Play želi Google le bolj izpostaviti možnost nakupa glasbe, filmov in knjig.

  V prihodnjih dneh posodobitev Market aplikacije

  Kaj se bo torej spremenilo za nas, uporabnike? V prihodnjih dneh bo aplikacija Android Market na naših Android telefonih in tablicah z Androidom 2.2 ali višjim posodobljena z novo aplikacijo z imenom Google Play Store in novim logotipom. Spletna različica bivšega Marketa pa je že dobila novo podobo in nov naslov https://play.google.com/.

  Google Play spletna trgovina

  Google Play: novo ime, ista vsebina

  Vsa obstoječa vsebina bo uporabnikom še naprej na voljo v isti obliki, z možnostjo sinhronizacije z oblakom. Za nas nakup filmov preko Google Play Music, knjig preko Google Play Books in glasbe preko Google Play Music tako ali tako še ne pride v poštev. Nič pretresljivega torej, predvsem gre za novo ime in posodobljen videz.

  Google Play sinhronizacija preko oblaka

  Pod novo blagovno znamko Google Play bodo torej sedaj združeni obstoječi Android Market, Google eBookstore in Google Music. O slednjem se je le par tednov nazaj začelo šušljati, da predstavniki glasbene industrije niso zadovoljni nad dosedanjo uporabo storitve, ki je sicer od novembra na voljo le v ZDA. Na novi tržnici Google Play bo tako glasba bolj izpostavljena tudi pri brskanju po aplikacijah, očitno pa si Google bolj kot znamko Android želi promovirati lastno ime.

  Popusti ob otvoritvi tržnice Google Play

  Še najboljše pri vseh tem je promocijsko znižanje najbolj priljubljenih aplikacij iz bivšega Android Marketa. Med drugim lahko za 0,49 € trenutno kupiš napredno tipkovnico SwiftKey X Keyboard, pripomoček za športne aktivnosti Endomondo Sports Tracker ali igre, kot so Asphalt 6, Dead Space, Need for Speed Hot Pursuit ter druge. Če imaš katero izmed teh aplikacij ogledanih, se ti vsekakor splača izkoristiti začasno 50 % znižanje!

  Google Play promocijsko znižanje ob otvoritvi

  Če razvijaš Android aplikacije, pa se ti splača pogledati nove ikone za promocijo aplikacij na Google Play. Ostalo tudi za razvijalce ostaja enako; več kot 450,000 obstoječih aplikacij iz Android Marketa je že na voljo na tržnici Google Play.

  Google Play značke za Android aplikacije

  Zagotovo bomo vsi potrebovali nekaj časa, da se bomo navadili na novo ime. Upajmo tudi na to, da se bo Google kmalu tudi pri nas ponudil ostale elemente tržnice Play, saj bodo le tako postali zares konkurenčni Applovem App Store.

  Kaj pa ti meniš o novem imenu?

  Vir: Google blog - Introducing Google Play: All your entertainment, anywhere you go

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
327
24. september 2013
Android Market se poslavlja, prihaja Google Play
Aplikacije
Android