• /PublishingImages/android-iphone-update.jpg

  Androidi pogosteje nadgrajeni kot iPhoni

  24. september 2013 - Tehnik

  Način posodobitve programske opreme na mobitelih najbrž igra ključno vlogo pri tem ali si bodo uporabniki posodobitev naložili ali pa bodo ostali pri stari obliki operacijskega sistema in bodo s časom raje zamenjali kar mobitel.

  Razlika v odstotku nadgrajenih operacijskih sistemov, primerjava je bila narejena med operacijskim sistemom Android in iOS, je namreč osupljiva. Po tem, ko je bila posodobitev operacijskega sistema Android 2.2 na voljo samo dva tedna, si jo je naložilo kar 96% uporabnikov Motorole Droid. Pri iOS je po enakem obdobju ta odstotek občutno nižji, posodobitev za iOS si je naložilo samo 56% uporabnikov iPhona 3GS.

  In kakšni so postopki za nadgraditev? Za Androide to storite s pomočjo OTA programiranja (over –the-air programming), ki s pomočjo kratkega sporočila SMS omogoča distribucijo nove programske opreme. Uporabnikom iPhona, iPada in iPoda je znano, da posodobitev programske opreme zahteva povezavo na iTunes, potem pa vso delo prevzame računalnik.

  Oba postopka se zdita precej enostavna. Kot pa kaže graf zgoraj, je razlika res očitna. Morda si bodo pri Applu morali izmisliti kaj novega.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1430
24. september 2013
Androidi pogosteje nadgrajeni kot iPhoni
Novice
Android, iOS