• /PublishingImages/National_Geographic-Angry-Birds-SPACE-Cover.jpg

  Angry Birds Space opravili vesoljske priprave, sledi galaktični izid

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Kot smo že poročali, se najbolj neustrašni ptiči na svetu selijo v vesolje. Sedaj so po spletu zaokrožili tudi prvi posnetki vesoljske ekspedicije in treninga, ki so ga bili jezni ptiči deležni na mednarodni vesoljski postaji. Posebno presenečenje pa ob izidu igre Angry Birds Space čaka lastnike naprav Samsung Galaxy.

  Ekipa vesoljskih ptičev iz Angry Birds Space

  Zdaj verjetno že naši navadni ptički čivkajo, da bodo vesoljski jezni ptiči čez slaba dva tedna, v četrtek, 22. marca 2012, prispeli na naše naprave iOS in Android ter računalnike Windows in Mac. Datum si vsekakor velja zapomniti, saj vse kaže na to, da takšnega galaktičnega izida mobilne igre svet še ni videl.

  Samsung Galaxy uporabnike čaka 30 brezplačnih nivojev

  Izid ne bo galaktičen le zaradi vesoljske tematike, ampak tudi zaradi partnerstva s Samsungom. Angry Birds Space se tako v novih promocijskih videih predstavlja na telefonu Samsung Galaxy Note, ki je že nekaj časa na voljo tudi pri nas. Poleg tega pa boste lahko vsi uporabniki Galaxy telefonov (Android 2.1 ali novejši) 3 mesece po izidu brezplačno dostopali do posebnega paketa "Danger Zone", ki bo za ostale uporabnike plačljiv.

  Te že zanima, kakšna bo videti nova igrica Angry Birds? Predlagam, da predstavitev prepustiva kar novemu ptiču "Lazer Bird":

  Na uradni strani lahko najdeš še slike in imena preostalih vesoljskih ptičev. V spodnjem videu pa si lahko še podrobneje pogledaš, kako bo izgledal ekskluziven Samsung Galaxy Note nivo, ki bo brezplačno na voljo Samsung Galaxy uporabnikom. Pozor: če si ne želiš pokvariti presenečenja, video raje preskoči ;)

  Izgleda zanimivo in kar zahtevno, a ne?

  Jezne ptiče so trenirali Nasini astronavti

  Za to lahko "krivimo" kar ameriško vesoljsko agencijo NASA. Kot kaže, se njihovi astronavti na mednarodni vesoljski postaji, ki kroži okoli naše Zemlje, ne ukvarjajo le s suhoparnimi znanstvenimi izračuni in meritvami, ampak tudi s preučevanjem vedenja jeznih ptičev v breztežnostnem prostoru. Ne verjameš? Poglej spodnji video!

  Moram priznati, da mi je sedaj kar malo žal, da v šoli nisem pozorneje poslušala pri urah fizike. Na srečo nam bo pri spoznavanju vesolja pomagala nova knjiga National Geographic Angry Birds Space, ki bo v ZDA na voljo od 20. marca naprej. V knjigi bomo lahko z jeznimi ptiči opazovali robote na Marsu, se podali v Jupitrovo Veliko rdečo pego, obiskali zvezde v daljnih galaksijah in še marsikaj. Je morda preveč optimistično pričakovati slovenski prevod, ki bi gotovo prišel prav tudi našim učiteljem fizike?

  Knjiga National Geographic Angry Birds Space

  Na SXSW vesoljski ptiči prvič v javnosti

  Za konec te vabim še k ogledu videov iz festivala SXSW, ki se te dni odvija v Teksasu in na katerem so se vesoljski jezni ptiči prvič v živo pokazali oboževalcem.

  V prvem videu si lahko pogledaš demonstracijo par nivojev z začetnih planetov in osnovnih pravil igre:

  V drugem videu pa si lahko pogledaš še, kako se jezni ptiči razumejo s pisalom S Pen na Galaxy Note in kako izgleda paket Danger Zone, ki bo namenjen izkušenim igralcem in bo ob izidu brezplačno na voljo uporabnikom Samsung Galaxy naprav:

  Si pripravljen/a na galaktične jezne ptiče?

  Priznam, da me ob videnem že pošteno skrbijo prsti in da že odštevam dneve do 22. marca. Poleg zanimivega načina igranja se mi zdi pohvalno to, da je Rovio res veliko pozornosti posvetil fizikalnim lastnostim igrice. S tem nas bodo spodbudili k odkrivanju vesolja in k poštenemu napenjanju možganov. Ko bi se le v šolah fizike učili na tak zabaven način!

  Kaj pa ti meniš o novih, galaktičnih ptičih?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
330
24. september 2013
Angry Birds Space opravili vesoljske priprave, sledi galaktični izid
Aplikacije