• Anna Symbian

  24. september 2013 - Tehnik

  Kljub temu, da je Nokia osredotočena k prehodu na operacijski sistem Windows Phone 7, nekaj moči še zmeraj usmerja v Symbian. Najnovejša posodobitev Symbian^3, imenovana Anna, bo na voljo pri Nokiji N8 in E7, prav tako tudi pri prihajajoči X7 in E6. Vendar so prvi občutki, recimo, mešani.

  Priznani ustvarjalec programske opreme Maximiliano Firtman, je imel čast spremljati »Anno« skozi korake testov. Izpostavil je njene prednosti, kot so nove funkcije brskalnika, brskanje po več oknih hkrati in animacije. Če skrajšamo; brskalnik je boljši in hitrejši! Zraven tega Anna s seboj prinaša posodobljeno vnašanje teksta, sveže ikone in zadnjo različico Ovi Maps. Nekaj novosti je prav tako namenjenih poslovnim uporabnikom.

  Vendar se zatakne, ko beseda nanese na HTML5, ki je pri brskanju po spletu postal bistvenega pomena. HTML5 Symbianove Anne namreč med drugim ne podpira Viewporta, niti avdio oziroma video označevalnika. Vendar ne gre pretiravati, saj je na voljo še zmeraj Flash. Hm, res pa je, da smo uporabniki zmeraj bolj zahtevni in se navadno zapičimo v to, kar ne gre.

  Novičke o Symbian Anna in ostalih novostih na Nokia mobitelih najdeš na Facebook strani Nokia Slovenija.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1531
24. september 2013
Anna Symbian
Novice
Symbian