• /PublishingImages/Floating_Stickies-banner.jpg

  Aplikacija Floating Stickies za beležke, ki lebdijo na zaslonu [Android]

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Si med tistimi, ki imajo svojo mizo vedno okrašeno z beležkami na barvitih samolepljivih listkih? Če imaš Android mobitel ali tablico, lahko to navado preneseš kar na zaslon svoje naprave. Z brezplačno aplikacijo Floating Stikies lahko namreč ustvariš virtualne listke, ki ostanejo na zaslonu ne glede na to, v kateri aplikaciji se nahajaš.

  Uporaba aplikacije, ki je brezplačno na voljo v trgovini Google Play, je povsem enostavna. Vse, kar moraš vedeti o aplikaciji, se ti prikaže na enem zaslonu ob prvem zagonu. Vsak listek lahko z dotikom premikaš po zaslonu, ga z dvema prstoma povečaš ali pomanjšaš ter seveda vanj vpišeš poljubno beležko. Trenutno so na voljo listki v treh barvah (rumena, modra, roza), ki se izmenjujejo vsakič, ko iz obstoječega listka dodaš novega.

  Aplikacija Floating Stickies še zdaleč ni edina, ki omogoča ustvarjanje barvitih listkov, je pa verjetno najbolj enostavna za uporabo. Ostale aplikacije se namreč zanašajo na widgete, ki jih moramo posamično dodajati in so seveda vidni le na domačih zaslonih. Posebnost Floating Stickies je to, da listki ostanejo na zaslonu v vseh aplikacijah, tako da jih res ne moreš zgrešiti. Če jih želiš začasno skriti, jih lahko pomanjšaš na robu zaslona ali shraniš in popolnoma skriješ s klikom na vrstico aplikacije v zavihku z obvestili. Ob naslednjem zagonu aplikacije se bodo listki s simpatično animacijo pokazali točno tam, kjer si jih nazadnje odložil.

  Listke lahko recimo uporabiš za to, da imaš hkrati na voljo več kosov besedila za kopiranje in lepljenje po različnih aplikacijah. Listki namreč ponujajo enostaven dostop do funkcij Copy-Paste ter seveda do možnosti deljenja vsebin preko družabnih omrežij, Dropboxa, e-pošte ali drugih kanalov. In glede na to, da so listki stalno vidni na zaslonu, lahko nadomestijo tudi tečno mamo, ki te neumorno opozarja na to, da še nisi nesel smeti.

  Skratka, Floating Stickies je izjemno preprosta, a učinkovita aplikacija za hitro shranjevanje beležk, ki so po želji stalno vidne na zaslonu naprave. Predvidevam, da bo ta možnost navdušila predvsem lastnike večjih pametnih telefonov ali tablic, ki imajo dovolj prostora na zaslonu. Škoda je le, da v aplikaciji (še) ne moremo določati velikosti in tipa pisave za posamezne beležke in da ne moremo izbirati poljubne barve listka.

  Vir: TalkAndroid.com

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
462
24. september 2013
Aplikacija Floating Stickies za beležke, ki lebdijo na zaslonu [Android]
Aplikacije
Android