• /PublishingImages/rtvslo.si-iPhoneapp-vreme.jpg

  Aplikacija RTV Slovenija MMC [iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Brez fanfar ali celo omenjanja na svoji spletni strani je Multimedijski center RTV Slovenija postal prvi slovenski medij z lastno aplikacijo za mobilne naprave. Imenuje se rtvslo.si in je na voljo v Applovem App Storu.

  Aplikacija prinaša dostop do vsebin z portala, vendar le besedil in fotografij, ne pa tudi videa. Organizirana je preprosto in pregledno. Odpre se na naslovnici, ki, tako kot na www.rtvslo.si, ponuja najbolj aktualne vsebine iz vsake izmed rubrik: novice, šport, kultura, zabava in Ture avanture. Videonovice, Moj splet in interaktivne vsebine v aplikaciji niso zastopane, vremensko napoved pa najdemo pod lastnim zavihkom spodaj.

  Pod vsebinami je pet zavihkov za posamezne sklope, poleg osrednjega (imenovanega MMC) so ob prvem zagonu  še zavihki za novice, iskanje, vreme in "More" (ki bi se po vseh pravilih moral imenovati npr. "Več", ampak pri uporabi standardnih gradnikov tega najverjetneje ni povsem preprosto spremeniti). V "More" najdeš preostale štiri sklope vsebin: kultura, zabava, šport in Ture avanture, MMC-jevo stran o turizmu. "More" omogoča tudi spreminjanje zavihkov v spodnji vrstici (npr. namestiti šport ali kulturo namesto iskanja).

  Same vsebine so iste kot na spletni strani, pri čemer so fotografije pomanjšane na velikost zaslona. Pri vsakem prispevku je ena fotografija na vrhu besedila, pod podnaslovom, morebitne dodatne fotografije pa so na dnu, in kot je običajno pri aplikacijah za iOS, razporejene horizontalno, tako da se med njimi premikamo s potegom prsta po zaslonu.

  RTV Slovenija MMC za iOS je dokaj osnovna, a uporabna aplikacija. Seveda bi si želeli še video in interaktivne vsebine, vendar je vsekakor bolje, če so aplikacije stabilne in preproste za uporabo kot pa bogate, a nestabilne. Dobro šolo s tem je imel denimo The New York Times, ki je aplikacijo za iPhone izdal takoj na začetku, vendar se je nenehno sesuvala in prenašala precejšnje količine podatkov, tudi ko ni bila zagnana.

  Navodila za aplikacijo


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1444
24. september 2013
Aplikacija RTV Slovenija MMC [iOS]
Aplikacije
iOS