• /PublishingImages/Carlsberg_EURO2012.jpg

  Aplikacije za spremljanje evropskega nogometnega prvenstva (EURO 2012)

  24. september 2013 - Tehnik

  Z današnjo tekmo med Poljsko in Grčijo se bo končno začelo Evropsko prvenstvo v nogometu 2012. Če smo včasih besno hiteli proti domu, da bi ujeli tekme na televiziji, in bentili, če nam ni uspelo, se nam danes kaj takega težko zgodi. Mobilne naprave imamo ponavadi nekje v bližini, tako smo lahko na tekočem z dogajanjem na prvenstvu, tudi ko nismo pred televizorjem. Pobrskali smo po trgovinah z aplikacijami in poiskali nekaj aplikacij, s pomočjo katerih v času prvenstva ne boste zamudili prav ničesar. Čeprav smo prepričani, da ste nogometni poznavalci že na tekočem s postavami ekip in ste verjetno že izbrali svojega favorita, nekateri mobilni navdušenci pri najpomembnejši postranski stvari na svetu potrebujemo nekaj pomoči in pri seznanjanjem z ekipami si lahko pomagamo prav z aplikacijami.

  SiOL TViN - EURO 2012 v živo na mobilnih napravah

  Platforma: iOS (iPad, iPhone, iPod touch), Android, www.siol.tv

  S SiOL TViN-om lahko tekme evropskega nogometnega prvenstva spremljaš v živo, tudi ko nisi pred televizorjem. Vse tekme, ki bodo predvajane na programu TV SLO 2, si naši naročniki lahko brezplačno ogledate v živo tudi na svojih mobilnih napravah – na računalniku, tabličnem računalniku in mobitelu.

  Aplikacija SiOL TViN

  Za SiOL-ove naročnike je uporaba brezplačna. Naročniki SiOL, ki so hkrati uporabniki storitev Mobitel, pa imajo pri uporabi SiOL TViN-a brezplačen tudi prenos podatkov do 31. avgusta 2012. Več si preberi na strani storitve SiOL TViN.

  Aplikacija SiOL TViN

  SiOL TViN je na voljo v trgovinah App Store in Google Play.

  Official UEFA EURO 2012

  Platforma: iOS, Android, BlackBerry*, Windows Phone*, Bada, Java

  V uradni aplikaciji Evropske nogometne zveze (UEFA) seveda najdeš vse, kar bi te utegnilo zanimati v zvezi s prvenstvom. Aplikacija je sicer nekoliko natrpana s premnogimi vsebinami, a je kljub temu temu precej pregledna in preprosta za uporabo.

  Aplikacija Official UEFA EURO 2012

  Na domači strani aplikacije so na voljo novice, seznam prihajajočih tekem, lahko si nastavimo tudi hiter dostop do strani naših najljubših ekip. Aplikacija prinaša še koledar tekem in pregled tekem ter rezultatov po skupinah. Če nas med tekmo kateri od igralcev posebej zanima, ali še nismo uspeli preveriti kdo vse igra za posamezno državo, lahko pošpegamo na stran ekipe, kjer seveda izvemo vse o ekipi, igralcih (ponekod sicer manjkajo fotografije igralcev :( ), tekmah in rezultatih v skupini.

  Aplikacija Official UEFA EURO 2012

  Za tiste, ki podrobno spremljate vso dogajanje so na voljo še video novice in intervjuji. Nastavimo si lahko tudi opozorila z alarmi pred tekmami naše najljubše ekipe, drugega polčasa, ali celo vsakič kadar pade gol ... Skratka, kar koli te zanima v zvezi z nogometnim prvenstvom lahko najdeš v tej aplikaciji, ne pričakuj pa poglobljenih vsebin ali analiz.

  Aplikacija Official UEFA EURO 2012

  *V času preizkusa aplikacija še ni bila na voljo v slovenski trgovini z aplikacijami.

  UEFA EURO 2012 Carlsberg

  Platforma: iOS (iPad, iPhone, iPod touch), Android

  Aplikacija se pravzaprav ne razlikuje kaj dosti od uradne aplikacije Evropske nogometne zveze, saj ponuja podobne vsebine, seveda pa je vključen tudi promocijski material sponzorja prvenstva. Razlike so predvsem v vizualni podobi, ki je pri tej aplikaciji nekoliko bolj dodelana, saj je dostop do podatkov v zavihkih preprostejši, pa tudi strani posameznih ekip so nekoliko bolj čedne in pregledne.

  Aplikacija UEFA EURO 2012 Carlsberg

  V aplikaciji torej najdemo vse informacije o prvenstvu: koledar tekem, rezultate, novice, video predstavitve ekip, statistiko ...

  Aplikacija UEFA EURO 2012 Carlsberg

  FourFourTwo Football Stats Zone

  Platforma: iOS

  Aplikacije žal nismo mogli preizkusiti, saj si pred začetkom prvenstva lahko ogledamo le razvrstitev po skupinah in osnovne podatke o sodelujočih moštvih. Če so zgoraj opisane aplikacije namenjene vsem, je ta aplikacija vsaj na prvi pogled pisana na kožo poznavalcem.

  Aplikacija FourFourTwo Football Stats Zone

  Glede na opis in predstavitev vsekakor gre za zanimivo aplikacijo, s pomočjo katere bomo lahko tekme tudi podrobneje analizirali, saj ponuja analizo ključnih dogodkov, podrobno analizo igre igralcev ali celotne ekipe, podrobno bomo lahko preučili le določen del tekme ali pa primerjali igralce, ekipe ...

  Aplikacija FourFourTwo Football Stats ZoneZaslonske slike aplikacije FourFourTwo Footbal Stats Zone so vzete iz AppStora, saj smo v času pisanja prispevka še čakali na prvi sodnikov žvižg.

  No, za zaključek pa še nekaj za punce. Si že slišala za skupino Nogomet za punce? Počekiraj jih na FB, pri njih se, po besedah članic, nogomet gleda celovito in čustveno, komentiranje čednih igralcev je seveda zaželeno :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1631
24. september 2013
Aplikacije za spremljanje evropskega nogometnega prvenstva (EURO 2012)
Aplikacije
Android, iOS