• /PublishingImages/40deliciousrecipes.jpg

  Aplikacije z recepti za pripravo sadnih in zelenjavnih napitkov [iOS]


  24. september 2013 - Tehnik

  Sveže sadje in zelenjava sta vir množice vitaminov in mineralov, zato smo v teh hladnih dneh pobrskali po aplikacijah z recepti za pripravo sadnih in zelenjavnih napitkov.

  Aplikacij, ki so posvečene le tovrstnim napitkom ni veliko in med njimi jih je večina plačljivih. Preverili smo tudi ali lahko te recepte najdemo v priljubljenih kuharskih aplikacijah, kot so Epicurious, Whole Foods, Big Oven in AllRecipes.

  Aplikacija Epicurious je napitku smoothie namenila lastno kategorijo, kjer je na voljo več kot 40 receptov, po njih pa lahko brskamo tudi glede na sestavine. V aplikaciji najdemo tudi več kot 100 receptov za sokove (juice), le da jih nima smisla iskati v splošnem iskalniku, saj se nam bodo izpisali vsi rezultati, ki vsebujejo besedo “juice”. Iščemo torej v kategoriji pijače, iskanje pa omejimo še z pogojem “non-alcholic”, po želji pa tudi s posamezno sestavino. Recepte lahko dodamo na nakupovalni seznam ali med priljubljene.

  Aplikacija Epicurious

  V aplikaciji Whole Foods najdemo bistveno manj receptov za napitke smoothie ali sokove kot v Epicurious. Pri iskanju na uvodni strani lahko izberemo kategorijo pijač (Beverages) in tako izločimo vse recepte za jedi, v katerih je “juice” le ena od sestavin, a se med rezultate kljub temu prikradejo alkoholne pijače, čaji, ipd. Recepte lahko dodamo na nakupovalni seznam ali med priljubljene.

  Aplikacija Whole Foods

  Aplikaciji Big Oven in AllRecipes nudita obilo receptov za napitke smoothie, a je prav tako potrebno biti pozoren, saj se pri iskanju sokov (juice) izpišejo tudi drugi rezultati. Iskalnik Big Oven je nekoliko boljši, saj lahko iskanje omejimo na kategorijo pijače, medtem ko AllRecipes tega ne omogoča in med rezultate uvrsti tudi recepte za jedi s korenčkom. Big Oven omogoča spreminjanje količine sestavin glede na število ljudi.

  Aplikacija Big Oven

  Juicer

  Juicer je nekoliko okorna aplikacija, ki sicer vsebuje množico receptov, med rezultate pa se pogosto prikradejo tudi nasveti za izbiro sadežev ali sokovnika.Aplikacija Juicer

  Iskalnik je precej neuporaben, saj smo denimo ob iskanju napitkov, ki vsebujejo korenček, dobili precej več člankov ali receptov, ki ne vsebujejo razmerja sestavin, kot pa uporabnih receptov za sokove s korenčkom. Uporabniki lahko recepte komentirajo, označijo, da so jim všeč, ali dodajo svoje recepte. Izkušnje uporabnikov so sicer vedno dobrodošle, a posledično ima precej receptov le fotografijo in naslov, dodana niso niti razmerja sestavin.

  Aplikacija JuicerAplikacija Juicer je brezplačno na voljo v trgovini App Store.

  iSmoothie Free

  Brezplačna verzija je na voljo za iPhone in za iPad, tako da jo lahko pred nakupom preizkusimo.

  Aplikacija iSmoothie Free

  Že brezplačna različica ponuja večino funkcionalnosti, ki jih pričakujemo v aplikacijah z recepti. Možnost spreminjanja števila oseb oz. kozarcev in posledično sestavin, dodajanje sestavin na seznam za nakupovanje, dodajanje na seznam priljubljenih, preprosta možnost pošiljanja recepta ali seznama za nakupovanje, slednjega sicer le preko e-pošte. Možnost iskanja glede na sestavine ali ključno besedo sicer ni na prvi strani, ampak šele, ko izberemo kategorijo napitka (npr. bananin napitek).

  Aplikacija iSmoothie FreePlačljiva različica iSmoothie ponuja še možnost komentiranja in dodajanja receptov, na voljo je 100 različnih receptov. Aplikacija iSmoothie Free je na voljo v trgovini App Store za 0,79 EUR.

  40 Delicious Juicer Recipes

  Aplikacija ponuja, kar obljublja – 40 receptov. Žal ima nekoliko okrnjene funkcionalnosti, tako na primer ne moremo ustvariti seznama za nakupovanje, recepti so predstavljeni le v seznamu, vseeno pa jih lahko dodajamo med priljubljene.

  Aplikacija 40 Juicer Recipes

  Pri receptih so dodani tudi podatki o vsebnosti vitaminov in mineralov ter kratek opis njihovih dobrodelnih učinkov.

  Aplikacija 40 Juicer RecipesAplikacija 40 Delicious Juicer Recipes je na voljo v trgovini App Store za 1,59 EUR, a bi za ta znesek lahko ponudila več funkcionalnosti, pa tudi kakšno fotografijo, da se nam pocedijo sline.

  Aplikacije posebej namenjene zelenjavnim in sadnim napitkom nas niso preveč navdušile, manjka jim predvsem funkcionalnosti, ki jih ponujajo klasične kuharske aplikacije, denimo iskanje po sestavinah ali možnost prilagajanja števila oseb, kar med preizkušenimi ponuja le iSmoothie. Kot pri večini aplikacij z recepti, so količine navedene v ameriških enotah (unče, skodelice, žličke), a pri pripravi sokov je pomembno predvsem razmerje sestavin, ne pa do grama natančne količine.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1596
24. september 2013
Aplikacije z recepti za pripravo sadnih in zelenjavnih napitkov [iOS]

Aplikacije
iOS