• /PublishingImages/resultsapp-sports2.jpg

  Aplikacije za spremljanje olimpijskih iger v Londonu [Android, iOS, WP7]

  24. september 2013 - Tehnik

  V petek se bodo z otvoritveno slovesnostjo, ki nastaja pod budnim očesom britanskega režiserja Dannyja Boyla (127 ur, Revni milijonar, Trainspotting), tudi uradno začele poletne olimpijske igre. Čaka nas torej športno obarvano poletje, olimpijsko dogajanje in nastope slovenskih športnikov pa bomo lahko spremljali tudi s pomočjo aplikacij, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

  London 2012: Official Results App for the Olympic Games and Paralympic Games [Android, iOS, WP7]

  Preverili smo, kako se obnese uradna aplikacija olimpijskih iger v Londonu, v kateri najdemo vse o dogajanju na olimpijskih igrah. Poleg aplikacije, ki smo jo preizkusili, sta na voljo še uradna mobilna igra in aplikacija Join In.

  Olimpijsko dogajanje je predstavljeno v šestih zavihkih: Schedule (Urnik), Sports (Šport), Medals (Odličja), Athletes (Športniki), My Games (Moje igre). Vsi podatki trenutno sicer še niso na voljo, tako denimo zavihek Athletes zaenkrat še ne vsebuje podatkov o sodelujočih športnikih.

  Aplikacija Results

  V času olimpijskih iger nam bo prišel prav predvsem zavihek Schedule, kjer bomo lahko v živo spremljali rezultate in novice. Ker bo dogajanja veliko, si lahko dogodke in športnike dodamo na seznam najljubših v zavihek My Games in s tem omogočimo hitrejši dostop do podatkov, ki nas še posebej zanimajo. Če izberemo svojo državo, bomo v tem zavihku lahko prebirali tudi novice povezane z izbrano državo. V koledarju posameznih dogodkov lahko s klikom na ikono ure dogodke dodamo na seznam opomnikov (Reminders), ki se prav tak nahaja v zavihku My Games.

  Aplikacija Results

  Če res ne želimo ničesar zamuditi, si v nastavitvah lahko omogočimo še potisna obvestila (push notifications), tako bomo prejemali dnevne novice o dobitnikih odličij, o nastopih slovenskih športnikov in pa opozorila o podelitvi odličij slovenskih športnikom. Držimo pesti, da jih bo čim več.

  V zavihku Sports so zbrani vsi športi, ki so zastopani na olimpijskih igrah. Tako lahko izvemo vse o posamezni disciplini, za hiter dostop do podatkov o dogodkih pa jo dodamo na seznam najljubših. Dogodke lahko tudi tukaj dodamo na seznam opomnikov, na voljo imamo še novice, fotografije in predstavitev tekmovanja v posamezni disciplini, podatke o prizoriščih, pravilih, načinu tekmovanja, itd.

  Aplikacija Results

  Aplikacija je preprosta za uporabo, a že pred samim začetkom skorajda prepolna podatkov, zato vsekakor priporočamo prilagoditev aplikacije in uporabo zavihka My Games.

  Aplikacija Results

  Aplikacija je na voljo v trgovinah App Store, Google Play in Marketplace.

  Team Slovenia [Android, iOS]

  Uradno aplikacijo je pripravil tudi Olimpijski komite Slovenije, v kateri lahko izvemo vse o slovenski olimpijski ekipi (razdelek Team Slovenia), o olimpijskih igrah (razdelek London 2012), na voljo imamo še koledar nastopov (razdelek Spremljaj igre), v nastavitvah pa se lahko tudi prijavimo na obveščanje o rezultatih, tako bomo vedno na tekočem z olimpijskim dogajanjem.

  Aplikacija Team Slovenia

  Razdelek London 2012 ponuja obilico podatkov o olimpijskih igrah, ki bodo prišli prav tako tistim, ki bodo obiskali igre, kot tudi tistim, ki bomo igre spremljali doma. Na voljo so podatki o prizoriščih s povezavo do lokacije v Google Maps in uradne spletne strani, podatki o možnostih prevoza po Londonu, itd. V aplikaciji izvemo več o športnikih, spremljevalcih, strokovni podpori in vodstvu, ki bodo v Londonu zastopali Slovenijo. Pri športnikih je na voljo kratka biografija, dostopamo pa lahko tudi do njihovih rezultatov in koledarja nastopov. Če bo kdaj potrebno razrešiti spor o slovenskih dobitnikih olimpijskih medalj, boste odgovor prav gotovo našli v aplikaciji, prav tako si lahko preberete vse o olimpijski kolekciji, o olimpijskem komiteju Slovenije, olimpijskih simbolih, zgodovini slovenskih olimpijskih medalj o slovenskih olimpijskih herojih, zgodovini slovenskega športa.

  Aplikacija Team Slovenia

  Razdelek Team Slovenia ponuja pregled po športih. Ob kliku na šport se odpre seznam športnikov, ki nas bodo zastopali v posamezni disciplini, ogledamo si lahko še njihov urnik in rezultate ter kratko biografijo.

  Med olimpijskimi igrami bomo prav gotovo največ uporabljali razdelek Spremljaj igre, ki ponuja pregled tekmovanj po dnevih, tudi tukaj lahko dostopamo do več podatkov o športnikih in označimo, da bomo športniku sledili. Če mu sledimo, bomo 30 minut pred njegovim ali njenim nastopom prejeli obvestilo, prav tako bomo obveščeni o njegovem rezultatu.

  Aplikacija Team SloveniaV aplikaciji res najdemo vse kar bi nas utegnilo zanimati v zvezi s slovensko olimpijsko ekipo, a tudi tukaj priporočamo prijavo na prejemanje obvestil, saj bomo tako brez posebnega truda vedno na tekočem z nastopi slovenskih športnikov. Aplikacija sicer nima iskalnika, a posamezne športnike boste kljub temu hitro našli, saj so vedno navedeni po abecednem vrstnem redu.

  Aplikacija je na voljo v trgovinah App Store in Google Play.

  Tvitajmo za naše

  Poleg dveh olimpijskih aplikacij izpostavljamo še akcijo Tvitajmo za naše, kjer zbiramo finančna sredstva za naše paraolimpijce. Če tvitaš, le pošlji sporočilo podpore slovenskim olimpijcem in paraolimpijcem in uporabi »značko« oz. t.i. »hashtag« #oi2012si. Glede na število zbranih tvitov z uradnimi značkami, bo Telekom Slovenije prispeval finančna sredstva za slovenske paraolimpijce.

  Več si preberi na spletni strani akcije Tvitajmo za naše.

  Tvitajmo za našeAplikaciji smo preizkusili z mobitelom iPhone 4.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1635
24. september 2013
Aplikacije za spremljanje olimpijskih iger v Londonu [Android, iOS, WP7]
Aplikacije
Android, iOS, Windows Phone 7