• /PublishingImages/top-android-phones.png

  AppBrain predstavil statistike za Android Market

  24. september 2013 - Jan Isakovič

  Razvijalci AppBrain, nadgradnje Android Marketa, so predstavili kopico statistik o aplikacijah za Android. Skupaj jih je na Marketu že 150.000, kar tretjina pa ima manj kot 50 prenosov. Več številk v nadaljevanju!

  Google s statistikami svoje Android aplikacijske tržnice skopari, tako da so razvijalcem na pomoč priskočili avtorji strani AppBrain in predstavili storitev AppBrain Android Stats. Ta bo vključevala statistike o tržnici, Android telefonih in uporabi aplikacije AppBrain. Statistike se osvežujejo vsak dan.

  Aplikacije

  Na Android Marketu je sedaj že okoli 150.000 aplikacij. Pri AppBrain zaznavajo tudi aplikacije nizke kvalitete in glede na to, da graf beleži padec števila nekvalitetnih aplikacij v zadnjem času, so se pri Google lotili čiščenja :)

  Od 150.000 aplikacij jih je 93.000 brezplačnih in 56.200 plačljivih - od tega jih večina stane manj kot dva dolarja in pol.

  Pri grafu valut plačljivih aplikacij verjetno ni preveč presenetljivo, da z velikim naskokom vodi USD. Evro je daleč zadaj, kar glede na to, da plačljive aplikacije sploh še niso na razpolago v vseh državah - članicah evroobmočja, niti ni presenetljivo.

  Kategorije

  Podobno kot pri iOS spada največ aplikacij v kategorijo zabave, sledita pa ji kategoriji knjig in aplikacij za personalizacijo telefona. V tej kategoriji je tudi največ plačljivih aplikacij - 11.000.

  Telefoni

  Med uporabniki AppBrain prednjači telefon Samsung Galaxy S. Sledita mu dva telefona HTC - Evo 4G in Desire, daleč zadaj pa so drugi.

  V uredništvu Tehnika bomo seveda statistike še naprej budno spremljali in poročali o vseh zanimivih novostih.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1029
24. september 2013
AppBrain predstavil statistike za Android Market
Novice
Android