• /PublishingImages/500kAppsInfographic.jpg

  Apple App Store s pol milijona aplikacij

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Applov App Store spet podira rekorde - včeraj je bila namreč v App Store sprejeta 500.000-a aplikacija. Od vseh potrjenih aplikacij je uporabnikom trenutno na voljo okoli 400.000 aplikacij za iPhone, iPod Touch in iPad, kar je še vedno precej več kot druga najbolj obsežna aplikacijska trgovina, Android Market. Poleg tega App Store vodi tudi glede na druge kazalce, kot so npr. prihodki razvijalcev.

  App Store prepričljivo pred konkurenco

  Presenetljivo je predvsem to, da je App Store številko pol milijona aplikacij dosegel v slabih treh letih. In kljub temu, da App Store slovi po strogih pravilih za potrjevanje aplikacij, ima še vedno več aplikacij kot npr. Andoird Market, kjer posebnega potrjevanja aplikacij ni. Za primerjavo: Android Market ima po nekaterih ocenah trenutno okoli 300.000 aplikacij, Nokia Ovi Store 50.000, Windows Phone Marketplace pa 18.000 aplikacij.

  Nekateri analitiki sicer napovedujejo, da bo število aplikacij v Android Marketu avgusta prehitelo število aplikacij v App Store. Tudi če se bo to zgodilo, se Apple verjetno nima česa bati. App Store namreč stavi predvsem na kakovost aplikacij in velik delež plačljivih aplikacij, ki prinašajo zaslužek za razvijalce. Marca je namreč Steve Jobs razkril podatek, da je Apple App Store razvijalcem skupno izplačal že 2 milijardi USD.

  Infografika s statistikami App Store

  Za počastitev mejnika pol milijona sprejetih aplikacij so namreč Chomp, 148apps in Chillingo s skupnimi močmi pripravili infografiko z najbolj zanimivimi statistikami, povezanimi z App Store. Glede na njihove podatke so igre, knjige in zabavne aplikacije po številu prenosov najbolj popularne kategorije v App Store. Rekorderji med plačljivimi aplikacijami so še vedno jezni ptiči, ki so prvo mesto na lestvici plačljivih aplikacij zasedali kar 275 dni.

  Zanimiv podatek je tudi, da je 37 % aplikacij na App Store brezplačnih, povprečna cena aplikacij pa je kar 3,64 USD. Če bi želeli kupiti prav vse aplikacije v App Store, bi za to morali plačati skoraj 900.000 USD, potrebovali bi pa kar 7 terabajtov spomina.

  Te in druge zanimive podatke o App Store si lahko ogledaš v spodnji infografiki, ki ima tudi svojo Facebook stran.

  500kAppsInfographic

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
252
24. september 2013
Apple App Store s pol milijona aplikacij
Aplikacije
iOS