• /PublishingImages/iPadGame2011-DeadSpace.jpeg

  Apple je Instagram razglasil za iPhone aplikacijo leta

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Apple je v prejšnjem tednu objavil svoj izbor najboljših vsebin letošnjega leta v iTunes Store. Laskavi naziv iPhone aplikacije leta je tokrat pobrala aplikacija Instagram, med iPhone igrami pa je bila izbrana aplikacija Tiny Tower. Te zanima, katere so ostale aplikacije in igre za iPhone in iPad, ki so bile v App Store letos najbolj uspešne?

  iPhone aplikacije in igre leta 2011

  Kot že omenjeno, je letos med iPhone aplikacijami na vrh prišla aplikacija Instagram, ki omogoča enostavno in s pomočjo filtrov umetniško dodelano deljenje fotografij s prijatelji. Aplikacijo, o kateri smo na Tehniku že pisali, poleg vedno zanimive vsebine odlikuje tudi cena, saj je na voljo brezplačno. Pa še dobra novica za vse Android uporabnike: Instagram lahko kmalu pričakujemo tudi v Android različici.

  iPhone aplikacija leta 2011 - Instagram

  Drugo in tretje mesto sta med iPhone aplikacijami leta zasedli glasbeno navdahnjeni aplikaciji: VidRhythm, ki ti omogoča izdelavo zabavnih glasbenih videospotov), in Band Of The Day, ki ti lahko pomaga pri odkrivanju novih glasbenih skupin.

  Za najboljšo iPhone igro leta je bila izbrana brezplačna igrica Tiny Tower, v kateri lahko zgradimo svoj ekonomski imperij z gradnjo stolpnic, v katerih delujejo različna podjetja. Na Tehniku aplikacije še nismo testirali, kot kaže pa je zasvojila precej urednikov aplikacijske trgovine App Store. Tiny Tower je na voljo tudi za Android.

  iPhone igra leta 2011 - Tiny Tower

  Druga in tretje mesto sta med iPhone igrami zasedli aplikaciji Tiny Wings, ki smo jo na Tehniku že podrobno opisali, in adrenalinska igrica Touchgrind BMX, v kateri z BMX kolesom izvajaš različne trike.

  Sicer pa so bile glede na prenose oz. nakupe najbolj priljubljene sledeče iPhone aplikacije:

  Top 10 plačljivih iPhone aplikacij
  1. Angry Birds
  2. Fruit Ninja
  3. Angry Birds Seasons
  4. Cut The Rope
  5. Tiny Wings
  6. Angry Birds Rio
  7. Words With Friends
  8. Camera+
  9. Doodle Jump
  10. Plants vs. Zombies
  Top 10 brezplačnih iPhone aplikacij
  1. Facebook
  2. Pandora Radio
  3. Words With Friends Free
  4. Angry Birds Free
  5. Skype
  6. Netflix
  7. Angry Birds Rio Free
  8. Groupon
  9. Fruit Ninja Lite
  10. Twitter

  iPad aplikacije in igre leta 2011

  Kaj pa na iPad-u? App Store uredniki so tudi na iPad-u za aplikacijo leta izbrali aplikacijo, ki omogoča umetniško obdelavo fotografij. Vendar za razliko od Instagrama, aplikacija Snapseed ni brezplačna, saj je zanjo potrebno odšteti 3,99 EUR. A očitno je marsikoga prepričala z bogato funkcionalnostjo.

  iPad aplikacija leta 2011 - Snapseed

  Drugo in tretje mesto sta si med iPad aplikacijami prislužili djay, aplikacija za nadebudne DJ-je, in Jamie's Recipes za vse navdušence nad kuharskimi idejami Jamie Oliverja.

  Za iPad igro leta je bila izbrana aplikacija Dead Space for iPad, priljubljena streljačina, v kateri se moramo na vesoljski postaji boriti proti različnim pošastim. Grafična dodelanost iPad različice te igre nas je navdušila tudi med podrobnim testom, ki smo ga na Tehniku objavili že spomladi letos.

  iPad igra leta 2011 - Dead Space

  Drugo in tretje mesto sta med iPad igrami dosegli Contre Jour HD, grafično osupljiva miselna igra, in Superbrothers: Sword & Sworcery EP, v kateri se z mečem prebijamo skozi dogodivščino v skrivnostnem svetu.

  Glede na prenose in zaslužke pa so tudi na iPad-u kraljevali jezni ptiči:

  Top 10 plačljivih iPad aplikacij
  1. Angry Birds HD
  2. Pages
  3. Angry Birds Seasons
  4. GarageBand
  5. Angry Birds Rio HD
  6. Penultimate
  7. Fruit Ninja HD
  8. Cut the Rope HD
  9. Scrabble for iPad
  10. Keynote
  Top 10 brezplačnih iPad aplikacij
  1. Angry Birds HD Free
  2. The Weather Channel for iPad
  3. Netflix
  4. CNN App for iPad
  5. Angry Birds Rio HD Free
  6. Kindle
  7. Skype for iPad
  8. Calculator for iPad Free
  9. Pandora Radio
  10. Calculator Pro for iPad Free

  Podrobne zmagovalce po različnih kategorijah si lahko pogledaš na strani iTunes Rewind. Katere aplikacije pa so tebe letos najbolj prepričale? Zaupaj nam v komentarjih :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
299
24. september 2013
Apple je Instagram razglasil za iPhone aplikacijo leta
Aplikacije
iOS