• /PublishingImages/AppShopper-wish_list.jpg

  AppShopper: lažje in ceneje do iPad/iPhone aplikacij

  23. september 2013 - Alja Isaković

  AppShopper ikonaSi med srečneži, ki so te dni kupili novi iPad? Ali želiš popestriti svoj iPhone/iPad z novimi aplikacijami? Tokrat predstavljamo brezplačno aplikacijo AppShopper, ki ti bo pomagala pri odkrivanju in ugodnem nakupu aplikacij za vse tvoje iOS naprave.

  Uradni App Store se na različne načine trudi, da bi nam priporočal zanimive aplikacije, vendar je to ob poplavi aplikacij vse težje. Sploh v primeru, ko ne vemo, kaj točno iščemo, ampak želimo le videti, kaj je novega. Hkrati nam lastnikom iPad-ov visoke cene raznih "HD" aplikacij pogosto povzročajo glavobole. A res ni (legalnega) načina, da bi aplikacije dobili ceneje?

  Na srečo nam vse te težave lahko reši brezplačna storitev AppShopper, ki ponuja pregled nad najbolj zanimivimi aplikacijami in nas opozarja na promocijsko znižane cene aplikacij. AppShopper lahko uporabljamo preko iOS aplikacije ali preko klasične spletne strani. Glede na to, da se je pri nas ravnokar začel prodajati novi iPad 2, smo si tokrat podrobneje pogledali predvsem iPad različico aplikacije. A brez skrbi - aplikacija podpira tudi iPhone in iPod Touch.

  AppShopper - priljubljene aplikacija

  AppShopper za spremljanje priljubljenih in posodobljenih aplikacij

  Ko prvič zaženemo aplikacijo, lahko dostopamo do seznama priljubljenih aplikacij (Popular) in seznama novosti (What's New). Na seznamu so aplikacije predstavljene s kratkim opisom in oznakami, preko katere hitro ugotovimo, ali je posamezna aplikacija aplikacija nova, posodobljena ali ima spremenjeno ceno.

  Seznam aplikacij lahko nato podrobneje filtriramo glede na ceno, vrsto aplikacije in kategorijo. Če želimo npr. najti vse plačljive igre, ki so sedaj brezplačne, pri filtrih izberemo brezplačno ceno (Price > Free), vrsto spremenjena cena (Type > Price Changes) in kategorijo iger (Category > Games). Enostavno, a učinkovito!

  AppShopper - filtriranje seznama aplikacij

  Za ogled podrobnosti o aplikaciji jo enostavno izberemo na seznamu. Pri tem se nam prikažejo ekranski posnetki aplikacije in podroben opis iz uradnega App Store-a, nimamo pa na voljo ocen in komentarjev uporabnikov. Ko se odločimo aplikacijo kupiti, nas aplikacija preusmeri na App Store. AppShopper torej ne nadomešča Applove aplikacijske trgovine, ampak le ponuja boljši pregled nad ponudbo.

  AppShopper in obvestila o novostih ter spremenjenih cenah aplikacij

  Če želimo izkoristiti vse možnosti aplikacije, se vsekakor splača ustvariti brezplačni uporabniški račun, saj lahko nato uporabljamo še možnosti Moje aplikacije (My Apps) in Seznam želja (Wishlist). Aplikacije na ta dva seznama dodamo tako, da pri pregledovanju podrobnega opisa aplikacije označimo, ali aplikacijo že imamo (Own It) ali bi si jo želeli imeti (Want It).

  AppShopper - podrobnosti o aplikaciji

  Za iskanje aplikacij, ki jih želimo imeti na omenjenih seznamih, aplikacija ponuja tudi preprost iskalnik. Le-ta iskreno povedano ni tako dovršen kot iskalnik v AppStore, je pa dovolj, da najdemo aplikacijo, ki jo želimo dodati na enega izmed seznamov za spremljanje.

  Dodajanje aplikacij na seznama Moje aplikacije in Seznam želja je sicer res nekoliko zamuden, saj je potrebno priti do opisa vsake aplikacije poseben. No, po drugi strani verjetno ni ravno veliko aplikacij, ki bi si jih želel ves čas spremljati, tako da lahko aplikacijo oprostimo to manjšo nerodnost.

  AppShopper - seznam želja

  Ko imamo enkrat aplikacije na seznamu Mojih aplikacij ali Seznamu želja, lahko v aplikaciji nastavimo prejemanje potisnih sporočil o novostih. Osebno se mi najbolj uporabna zdi možnost obveščanja ob spremembi cene aplikacij iz Seznama želja - razvijalci namreč včasih za določeno promocijsko obdobje spustijo ceno aplikacij, pogosto recimo ob izzidu nove različice ali ob posebnih praznikih. Če imamo malo potrpljenja, lahko tako s pomočjo aplikacije AppShopper ujamemo pravi trenutek in želeno aplikacijo kupimo npr. po polovični ceni.

  AppShopper - nastavitve potisnih obvestil

  Pa še to - če bi obvestila o novostih in spremembah cene raje prejemali na e-pošto, lahko to določimo pri nastavitvah profila na strani AppShopper.com. Na spletni strani lahko sicer spremljamo tudi blog, ki redno predstavlja najbolj zanimive App Store novosti.

  Povzetek

  AppShopper je brezplačna aplikacija za iPad in iPhone/iPod Touch in spletna stran, ki nam olajša odkrivanje zanimivih in cenovno ugodnih aplikacij brez nepotrebne navlake. Do seznama zanimivih aplikacij pridemo enostavno in hitro, po prijavi lahko nastavimo tudi prejemanje obveščanja o nadgradnjah in spremembah v ceni za naše priljubljene aplikacije. Vsekakor priporočamo za vse navdušence nad aplikacijami!

  AppShopper je brezplačno na voljo v Apple App Store.

  P.S.: Tudi novi iPad 2 lahko dobiš ceneje. Preveri ponudbo na http://www.mobitel.si/akcije/ipad in izkoristi 300 EUR bonusa pri nakupu.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
250
24. september 2013
AppShopper: lažje in ceneje do iPad/iPhone aplikacij
Aplikacije
iOS