• /PublishingImages/appsurfer-facebook-angry_birds-play.jpg

  AppSurfer omogoča testiranje Android aplikacij na Facebooku in drugje na spletu

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Število mobilnih aplikacij iz dneva v dan raste, za Android jih je že preko 700.000. Zaradi tega uporabniki vse težje izbiramo med množico zelo podobnih aplikacij, razvijalci pa imajo težave pri promociji svojih aplikacij. Oba problema poskuša reševati AppSurfer, ki omogoča, da kar na spletu testiramo Android aplikacije pred prenosom na telefon.

  Demo Android aplikacije kjerkoli na spletu

  Preko storitve AppSurfer se tako lahko kjerkoli na spletu poigramo z izbrano aplikacijo in z prve roke preverimo, ali nam ustreza ali ne. Preveri kar sam/a z npr. jeznimi ptiči! Seveda pri tem aplikacija ne deluje tako hitro kot na najnovejšem in najdražjem Android telefonu, a vendar je AppSurfer demo okolje povsem dovolj, da dobimo občutek tega, kaj sploh aplikacija ponuja. Seveda je to še najbolj uporabno v primeru, ko se odločamo za nakup dražjih aplikacij.

  Če nam je katera aplikacija, ki jo najdemo na strani AppSurfer, všeč, jo lahko tudi enostavno delimo s Facebook prijatelji ali na lastnem blogu. Za deljenje na Facebooku je dovolj, da delimo povezavo, ob čemer se prijateljem med Novicami pojavi interaktivna objava, ki dejansko omogoča zagon deljene aplikacije. Seveda pri tem ne manjkajo možnosti za všečkanje, deljenje in prenos aplikacije iz Android aplikacijske trgovine Google Play.

  Primer Facebook objave o aplikaciji, ki je na voljo preko storitve AppSurfer

  Primer Facebook objave o aplikaciji, ki je na voljo preko storitve AppSurfer

  Igranje jeznih ptičev kar med Facebook novicami

  Igranje jeznih ptičev kar med Facebook novicami

  Aplikacije lahko na tak način testiramo tudi na mobilnih napravah, ki ne podpirajo predvajalnika Flash, čeprav mi na iPhonu demo aplikacije ni še čisto dobro deloval. Pri uporabi demo verzije aplikacije smo omejeni na 10 minut, zaradi spletne platforme se moramo odpovedati tudi nekaterim naprednejšim funkcijam, ki uporabljajo senzorje telefonov.

  Kako AppSurfer deluje za razvijalce mobilnih aplikacij?

  Če se ukvarjaš z razvojem aplikacij, te verjetno zanima, kako zadeva deluje z druge strani. Povsem preprosto: na strani se prijaviš kot založnik aplikacije in naložiš .apk datoteko svoje Android aplikacije, ki je na voljo v trgovini Google Play. Velikost .apk datoteke je zaenkrat omejena na 100 MB, pri plačljivih aplikacijah je potrebno odstraniti kodo, ki se nanaša na licenciranje aplikacije. Podrobnosti o omejitvah storitve najdeš na uradni strani.

  AppSurfer sicer ni prva rešitev, ki omogoča uporabo Android aplikacij na drugih napravah; BlueStacks recimo to omogoča na Windows računalnikih. Je pa za razvijalce zanimiva zato, ker se osredotoča predvsem na lažjo promocijo in virusno širjenje aplikacije preko spleta. Več o prednostih storitve AppSurfer za razvijalce izveš v spodnjem predstavitvenem videu.

  Vir: TheNextWeb

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
435
24. september 2013
AppSurfer omogoča testiranje Android aplikacij na Facebooku in drugje na spletu
Aplikacije
Android