• /PublishingImages/attt.jpg

  AT&T bo kupil T-Mobile za 39 milijard dolarjev

  24. september 2013 - Jan Ferme

  AT&T se je odločil, da je veliko premajhno podjetje in si želi razširiti svojo bazo mobilnih uporabnikov. Zato bodo kupili operaterja T-Mobile, katerega lastnik je Deutsche Telekom. Šalo na stran, AT&T je eden največjih mobilnih operaterjev v ZDA, s še enim zelo velikim operaterjem pa bodo bazo svojih uporabnikov povečali na kar 130 milijonov ali 42% celotne populacije ZDA, ki uporablja mobilne storitve.

  Cena? Ne prav velika. Samo 25 milijard ameriških dolarjev v denarju in 14 milijard ameriških dolarjev v delnicah. Skupaj torej ocenjeno na 39 milijard ameriških dolarjev. Seveda se bo združitev dogajala postopno, saj bo celotna birokracija usklajevanja trajala kar 12 mesecev ali več. Za uporabnike mobilnih storitev se naj ne bi veliko spremenilo.

  AT&T bo s to združitvijo pridobil pomembno frekvenco na valovih 700 MHz, ki jih bo najverjetneje uporabil za nadgradnjo svojega omrežja na 4G. Da bi se kaj takšnega zgodilo v Sloveniji, bi takoj vsi začeli vpiti o monopolu tistega operaterja in takšna združitev nikoli ne bi šla skozi. Ampak, v ZDA so dovoljene sanje, kaj šele kapitalizem.

  Vir: Engadget

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
690
24. september 2013
AT&T bo kupil T-Mobile za 39 milijard dolarjev