Videoigra: Hogwarts Legacy

Boris Tramte10. februar 2023Čas branja članka: 3 min

Knjižna saga o Harryju Potterju je fenomen, ki ga ne bo zlahka ponoviti. Prva knjiga o Kamnu modrosti je namreč začela dolgoletno domišljijsko potovanje, ki so ga nekateri spremljali od malih nog, z novimi deli pa so odraščali tako glavni junaki kot tudi bralci. Konec pustolovščine je bil spisan leta 2007, nato mu je leta 2011 sledil še istoimenski film, založnik Warner Bros pa se vse od takrat trudi zopet obuditi magijo izvirne pripovedi, a mu to nikakor še ni uspelo.

Vendar pa je bila ta zdaj zopet obujena, vendar ne v knjižni ali filmski izvedbi, temveč v podobi povsem sveže videoigre Hogwarts Legacy, ki jo je ponudil do sedaj dokaj neznani studio Avalanche Software. Razvojno ekipo očitno sestavljajo ljudje, ki vedo, kaj je iz Harryja naredilo takšno uspešnico in kako ta izjemno dobro zamišljen fantazijski svet preseliti v obliko igre, ki bo marsikomu izpolnila dolgoletne sanje.

 

Zgodba v igri Hogwarts Legacy se odvija celih 100 let pred začetkom pripovedi o Harryju Potterju, tako da boste spremljali popolnoma novo zasedbo junakov, ki pa zaradi tega ni nič manj privlačna. Dogajanje vas bo preselilo v čarovniško šolo, Bradavičarko, kjer boste novi dijak, ki pa mora preskočiti nekaj razredov. Magični deželi grozi nova nevarnost, ki tokrat prihaja s strani goblinov, rešitev pa bo morala priti iz vaših rok, saj je vaš junak edini, ki lahko zazna sledi antične magije, ta pa bo nujna za poraz zlobnega goblina Ranroka.

Hogwarts Legacy vam ponudi ustvarjanje povsem lastnega dijaka čarovniške šole, ki mu boste lahko oblikovali fizične pritikline, mu nadeli ime in priimek ter ga nato popeljali čez dolgotrajno, a vedno zabavno izobrazbo na Bradavičarki. Ta je poustvarjena naravnost čudovito in za čas izobraževanja boste lahko izbirali med slavnimi štirimi domovi po imenih Gryfondom, Pihpuf, Drznvraan ter Spolzgrad, s čarobno metlo pa boste nato lahko zapustili učilnice in se podali v raziskovanje bližnje okolice, ki jo sestavljajo Prepovedani gozd, Prečna ulica in druge manjše vasice, vse te lokacije pa so polne življenja in skrivnosti, ki samo čakajo na vašo čarobno paličico.

Tole je naravnost odlična igra, ki vam bo za preigravanje vzela od 30 do 40 ur, tisti, ki pa si želite raziskovati čisto vsak vidik igre, pa boste lahko v svojo pustolovščino vložili tudi do 70 ur. Vse to bo pospremljeno z dobro dozo raziskovanja, naprednega bojevanja, nadgrajevanja igralnega lika in učenja novih čarovniških urokov, med katerimi se boste lahko naučili tudi tiste prepovedane magije, ki je stoletje pozneje, med časom šolanja Harryja Potterja, strogo prepovedana.

 

Igra Hogwarts Legacy bo na voljo za širok razpon različnih naprav, toda časi izidov ne bodo za vse enaki. Igra bo najprej izšla za računalnike, in sicer v digitalnih trgovinah Steam in Epic Games, istočasno pa se bo pojavila tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series S/X. Na voljo je tudi nakup dražje različice Digital Deluxe Edition, ki vam poleg nekaj priboljškov, kot sta posebna žival za jezdenje in zbirka posebnih oblačil, prinese tudi zgodnji dostop do igre, ki se je odklenila že 7. februarja. Tisti, ki boste igro kupili za konzolo PlayStation 5, boste deležni tudi prav posebne naloge z nagradami, ki ne bodo dostopne na nobeni drugi platformi.

Hogwarts Legacy prihaja tudi na starejše konzole. Igra bo na PlayStation 4 in Xbox One izšla 4. aprila, medtem ko bo različica za Nintendo Switch izšla šele 25. julija. Čeprav bo igra igralna tudi na teh platformah, bo zaradi starejše strojne opreme bržkone tekla na nižji ločljivosti, ki bo pospremljena z nižjimi sličicami na sekundo, v primeru različice za Nintendo Switch pa lahko pričakujemo tudi nekoliko bolj pusto grafično podobo.


Podobni članki

© 2015 Telekom Slovenije