Zdaj bo pametno tudi česanje

T3 Tech8. januar 2017

Ščetka se imenuje Kerastase Hair Coach, skupaj pa sta ju razvili podjetji Withings in L’Oreal. Gre za še eno pripravo, za katero si ne bi mislili, da bo kdaj »pametna«. Ščetka je opremljena z vmesnikoma WiFi in Bluetooth, preko katerih se poveže s pametnim telefonom oziroma aplikacijo v njem in mu postreže z informacijami, ki jih je zbrala o vaših laseh.

Seveda si človek postavi vprašanje, kako ščetka ve, kaj se dogaja v vaših laseh. Tako, da posluša! V Kerastase Hair Coach je vgrajen poseben mikrofon, ki zajema zvoke, ki nastajajo ob česanju. Iz teh zvokov zna ugotoviti ali so vaši lasje suhi, se lomijo, imate razcepljene konce in še kaj. A to še ni vse. V ščetko sta vgrajena tudi pospeškomer in žiroskop, ki merita silo, s katero se češete in če ste pregrobi, se ščetka malce zatrese, da vas na to opozori. Ščetka je celo tako pametna da ve, ali češete suhe ali mokre lase, saj so vanjo vgradili tudi prevodne senzorje. Vsi ti podatki so v aplikaciji dokaj nazorno prikazani, poleg tega pa uporabnik dobi tudi nasvete, kako izboljšati stanje lasišča.

 

Kerastase Hair Coach bo na voljo sredi letošnjega leta, njegova točna cena še ni znana, naj bi pa bila manj kot 200 USD, se je slišalo na sejmu CES.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si

Podobni članki

© 2015 Telekom Slovenije