Nike pokazal košarkarske copate prihodnosti, katere je obul tudi Dončić

Tehnik 17. januar 2019Čas branja članka: 4 min

Svetovno znani proizvajalec športne opreme Nike je pred nekaj več kot tremi leti predstavil sila zanimive športne copate HyperAdapt 1.0, ki se zavežejo kar same. Sedaj je predstavil še ene sorodne košarkarske copate z imenom Adapt BB, ki prav tako navdušujejo.

Košarkarski copati Adapt BB naj bi se zelo dobro prilagajali uporabnikovi nogi, kar naj bi zagotavljal prav poseben mehanizem zavezovanja. To naj bi bila njihova največja odlika. Uporabnik lahko copate Adapt BB zavezuje preko dveh gumbov, ki sta na stranskem delu vsakega copata, ali pa kar prek aplikacije za mobitele. Če uporabnik na primer želi, da se mu copati Adapt BB prilegajo tesneje, lahko to naredi s pritiskom gumba oziroma prek mobilne aplikacije.

Košarkarski copati Adapt BB v sebi skrivajo kar nekaj elektronike in posledično jih je treba na toliko in toliko časa polniti. Kot je videti v spodnjem videu (pri 1:48), ki ga je objavil poznani YouTuber Brian Tong, se jih lahko polni prek namenskega polnilca, na katerega se jih položi. Košarkarske copate Adapt BB se torej polni podobno kot pametne mobitele, katere se prav tako lahko odloži na polnilce.

 

Zanimivo pri košarkarskih copatih Adapt BB je tudi to, da njihovi stranski gumbi lahko svetijo v različnih barvah. Kot Tong pokaže v zgornjem videu pri 1:09, se lahko prek mobilne aplikacije nastavi barvo gumbov. Gre za majhen dodatek, ki pa je lahko zelo dobrodošel. Uporabniki copat Adapt BB si bodo tako lahko gumbe obarvali v podobne barve, kot imajo kratke hlače in kratko majico.

Nike je košarkarske copate Adapt BB spustil čez številne teste, tako da naj bi bili zelo trpežni. Uporabniki si seveda ne bi želeli, da bi se jim copati izjemno dobro prilegali, hkrati pa bi jim prehitro razpadli.

 

Pomembna stvar pri sodobnih izdelkih je tudi izgled. Košarkarski copati Adapt BB v tem pogledu (vsaj po našem mnenju) ne razočarajo, saj imajo precej všečen izgled.

 

Kot pravijo pri Niku, so šli copati Adapt BB že v predprodajo v ZDA (Tong pravi, da je njihova cena 350 dolarjev). Hkrati pa pravijo, da bodo copati globalno na voljo 17. februarja.

Nikove košarkarske copate Adapt BB je tudi že preizkusil naš košarkarski čudežni deček Luka Dončić. Ta je na svojem Instagram profilu objavil dve sliki, na katerih ima obute Adapt BB. Bomo videli, ali jih bo imel tudi na prihajajočih tekmah NBA.

Ko smo že pri Luki Dončiću, naj vas na tem mestu pozovemo, da še naprej glasujete zanj (pa tudi za Gorana Dragića), da bi se uvrstil na prihajajočo tekmo zvezd NBA All-Star, ki bo 17. februarja v Charlottu.

Za Luko in Gorana lahko glasujete tako:

 • 1. V iskalnik Google vtipkajte »Dončić« oziroma »Dragić« in pritisnite »Enter« oziroma gumb »Išči«.
 • 2. Nato se vam bo v zgornjem delu rezultatov pokazal poseben meni. V njem pritisnite oziroma kliknite na »See ballot«.
 • 3. Za konec pa kliknite oziroma pritisnite na moder gumb z napisom »Vote for Goran Dragic« oziroma »Vote for Luka Doncic«.
 • Za naša košarkarja lahko glasujete do vključno 21. januarja, ko se glasovanje zaključi. Še posebej dobro je, da zanju glasujete 21. januarja, saj bodo takrat glasovi šteli dvojno. Glasujete pa lahko enkrat na dan.

  Košarkarski navdušenci verjetno veste, da je bil Luka Dončić po prvih vmesnih rezultatih glasovanja za tekmo zvezd na Zahodu na četrtem mestu po številu glasov (takoj za LeBron Jamesom, Derrickom Rosom ter Stephom Curryjem), po drugih vmesnih rezultatih pa že na drugem mestu (takoj za LeBron Jamesom).

  Prvi vmesni rezultati za tekmo zvezd so prišli v javnost 10. januarja, drugi vmesni rezultati so prišli 17. januarja, tretje pa lahko pričakujemo danes.

  Glasovi, ki jih košarkarski navdušenci dajejo za košarkarje NBA v teh dneh, sicer še ne zagotavljajo igralcem nastopa na tekmi NBA All-Star. O tem, kakšna bo končna sestava obeh zvezdniških ekip na tekmi NBA All-Star, odločajo tudi igralci sami, mediji in trenerji.

  Do danes se je samo enemu Slovencu uspelo uvrstiti na tekmo zvezd NBA All-Star, in sicer Goranu Dragiću lansko leto. Zdi se, da bo Luka Dončić kmalu postal že drugi Slovenec, ki mu bo to uspelo.

  Viri: twitter.com, instagram.com, news.nike.com.


  Podobni članki

  © 2015 Telekom Slovenije
  24. september 2013
  1235
  24. september 2013
  Delomat: spremljaj prosta delovna mesta [M:AppFest 2012]