• /PublishingImages/BesedoBoj-screenshots3.jpg

  BesedoBoj - preizkusi svoje besedne spretnosti

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacij BesedoBoj - logoBesedoBoj, najbolj priljubljena igra natečaja M:Windows Phone 7, na zanimiv način popestri klasično igro sestavljanja besed, saj lahko nasprotnika uženemo tudi s taktično uporabo super moči. Igra ponuja več načinov igranja, med drugim pa lahko na BesedoBoj izzovemo tudi koga izmed prijateljev.

  Aplikacija, ki na na Windows Phone Marketplace najdemo pod imenom Brain Battle, bo gotovo všeč vsem, ki prisegate na besedne igre. Igra avtorja Dušana Škergeta iz povprečja izstopa tudi z zanimivo vizualno podobo in vmesnikom, ki je prilagojen zaslonom na dotik.

  Osnovne možnosti

  Ob zagonu aplikacije lahko najprej izberemo med jezikom igre - angleščino ali slovenščino. Jezik seveda ne vpliva le na jezik uporabniškega vmesnika, ampak tudi na jezik besed, ki jih bomo v igrici sestavljali.

  Po izbiri jezika se nam prikaže osnovni meni igre, preko katerega lahko začnemo Novo igro proti računalniku, Nadaljujemo igro, če imamo kakšno v teku, s pomočjo Učilnika spoznamo pravila igre ali izberemo dva posebna načina igranja (Časoboj ali Večigralstvo). Ostalih posebnih nastavitev ali lestvic uspešnosti igra zaenkrat ne podpira.

  Aplikacija BesedoBoj - začetni zaslon

  Začetni zaslon v aplikaciji BesedoBoj

  BesedoBoj proti računalniku

  Če v osnovnem meniju izberemo Novo igro, vstopimo v Besedoboj proti računalniku. Pred začetkom igre lahko izberemo tudi enega izmed simpatičnih avatarjev ali s pomočjo fotoaparata ustvarimo lasten avatar.

  Aplikacija BesedoBoj - izbira avatarja

  Pred bojem si v aplikaciji BesedoBoj izberemo svoj avatar

  Kot pričakovano, točke v igri zbiramo s sestavljanjem besed na podlagi črk na igralni plošči. Poleg tega so nam na voljo tudi različne sposobnosti (super moči), ki lahko povečajo moč udarca in nam tako hitreje pomagajo do zmage.

  Aplikacija BesedoBoj - igra

  Sestavljanje besed v aplikaciji BesedoBoj

  Nasprotnik iz igre v igro postaja vse močnejši, po vsaki zmagi pa se lahko odločimo, v katere lastnosti bomo vložili pridobljene točke in tako izboljšamo značilnosti svojega junaka in s tem izboljšamo obrambo, napad, posebne napade ali druge lastnosti.

  Posebna načina igranja: Časoboj in Večigralstvo

  Pri Časoboju je naš nasprotnik čas, saj moramo pred iztekom ure zbrati čim več točk s sestavljanjem besed. V tem načinu drugih posebnosti ni, tako da ga lahko uporabimo za vadbo hitrega razmišljanja.

  V načinu Večigralstvo pa lahko na Besedoboj izzovemo prijatelja. Igra nato poteka s podajanjem telefona, pred začetkom se lahko dogovorimo tudi za čas, ki ga ima vsak igralec na voljo za sestavljanje besede, ko je na vrsti. Kot pri navadnem načinu igranja imamo tudi pri Večigralstvu na voljo različne sposobnosti, ki nam pomagajo pri igranju.

  Aplikacija BesedoBoj - potek igre

  Poleg sestavljenja besed lahko v aplikaciji BesedoBoj moč svojega napada izboljšamo z dodatnimi sposobnostmi

  Povzetek

  BesedoBoj je preprosta besedna igra, ki je zanimiva tudi zaradi dodatnih možnosti, ki jih lahko med bojem taktično izkoristimo. V BesedoBoj se lahko spustimo z namišljenim nasprotnikom (računalnikom), časom ali prijateljem s podajanjem telefona in tako vsakič zagotovimo nekoliko drugačno izkušnjo.

  Aplikacijo BesedoBoj (Brain Battle) lahko brezplačno preneseš iz Windows Phone Marketplace.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1579
24. september 2013
BesedoBoj - preizkusi svoje besedne spretnosti
Aplikacije
Windows Phone 7