• /PublishingImages/bb10-homescreen.jpg

  BlackBerry 10 kuka na plano

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Kar nekaj nas že nestrpno čaka na izid novega operacijskega sistema BlackBerry 10 iz RIM-a. Pred nekaj tedni sem bil v Mariboru na predstavitvi tega sistema za razvijalce. Engadget je objavil nekaj posnetkov zaslona, ki prikazujejo, kako bo izgledal novi operacijski sistem. Sodeč po posnetkih zaslona so se pri RIM-u močno zgledovali po iOS-u in Androidu.

  Seveda je bilo to na nek način za pričakovati, saj jim voda močno teče v grlo. Spomnimo se, da so leta 2007 imeli velik delež mobilnega trga in si niso niti v sanjah predstavljali, kakšen resen tekmec je iPhone in kasneje Android. RIM je zaspal za kar 5 let in BlackBerry 10 je njihova zadnja priložnost, da si vsaj malo opomorejo. Če bodo uporabniki razočarani nad novim operacijskim sistemom, tako kot so bili nad tablico Playbook, bomo priča prodaji podjetja ali stečaju.

  Na posnetkih zaslona lahko vidimo, da so aplikacije postavljene v vsem znano mrežo, ki smo je vajeni iz iOS-a in Androida. Edina razlika je črno polprosojno ozadje za ikonami in malo več prostora za napis imena aplikacije. Namesto centra z obvestili imamo BlackBerry hub, ki je v bistvu njihov center z obvestili. RIM je tudi kopiral funkcijo Siri, kateri lahko z glasovnimi ukazi naročimo, kaj želimo narediti (poklicati nekoga, poslati sporočilo ipd).

  Kot sem že napisal pred nekaj tedni, me je BlackBerry 10 navdušil, saj je bil hiter in odziven (brez zatikanja). Srčno upam, da bodo tudi naprave dobre in da se bo kmalu nabralo ogromno aplikacij. Kako pa je tebi všeč videz novega BlackBerry 10 operacijskega sistema?

  Vir: Engadget

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
985
24. september 2013
BlackBerry 10 kuka na plano
Novice