• /PublishingImages/tumblr-android-objava.jpg

  Bloganje z mobitelom - Tumblr [Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  Tumblr je brez dvoma ena najbolj preprostih platform za bloganje; vse kar je potrebno, je, da ob prijavi v sistem izbereš vrsto objave (fotka, video, tekst), jo preprosto urediš in že blogaš. Če se ne želiš preveč ukvarjati s samo platformo ali dolgimi poglobljenimi objavami, bo Tumblr gotovo prava stvar zate.

  V osnovi je namenjen krajšim objavam, kjer prevladuje slika (video, fotke), ali posredovanju povezav, seveda pa jo lahko uporabljaš tudi za resne, daljše objave. Tumblr sicer nima omejitve 140 znakov, tako kot Twitter, in omogoča različne možnosti objav, vseeno pa možnost sledenja prijateljem ali drugim zanimivim uporabnikom in objavljanje vsebin drugih uporabnikov (reblog) spominjata na Twitter. Pred kratkim smo dobili tudi aplikacijo za Android, o kateri več v nadaljevanju, aplikacija pa je na voljo tudi lastnikom BB-jev in naprav z iOS.

  Osnovna ideja Tumblrja je preprosta uporaba, in tudi aplikacija ne odstopa od te ideje. Ob vpisu v sistem lahko začneš z objavami teksta, fotk, citatov, povezav, zvočnih posnetkov, videa. Naložiš lahko fotke/video, ki jih imaš shranjene na mobitelu, znotraj aplikacije lahko fotko/video posnameš in jo/ga takoj objaviš na Tumblrju.

  Za uporabo potrebuješ mobitel z Androidom 2.1, v aplikaciji pa dostopaš tudi do nadzorne plošče, kjer svoje objave pregledaš, urediš ali izbrišeš ter spremljaš objave drugih uporabnikov, ki jim slediš. Tudi v aplikaciji lahko objave drugih označiš z “všeč mi je”, ponovno objaviš (reblog), povezave do svojih objav pa preprosto objaviš tudi na Twitterju.

  Brezplačna aplikacija Tumblr je na voljo v trgovini Android Market, lahko pa si jo naložiš tudi s pomočjo spodnje QR kode.

  Že uporabljaš Tumblr?

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1429
24. september 2013
Bloganje z mobitelom - Tumblr [Android]
Aplikacije
Android