• /PublishingImages/displeji-primerjava.jpg

  Borba za prevlado med vrhunskimi displeji

  24. september 2013 - Tehnik

  Uporabniki mobilnih telefonov postajajo vedno bolj zahtevni in kritični do novosti, ki jih ponuja trg. Proizvajalci pa želijo ugoditi njihovim pričakovanjem oziroma jih celo preseči, saj ravno s tem postavljajo nova merila odličnosti.

  Tokrat je na vrsti primerjava dotičnih mobilnih zaslonov: Super AMOLED na Samsungovem Galaxy S, Super LCD na HTC Desire in Retina na iPhonu 4. Če se osredotočimo na velikost je najboljši Super AMOLED, ki se odlikuje s 4'' zaslonom medtem ko ima Retina standardno velikost iPhonovega zaslona, Super LCD meri 3.7''. Vendar vemo, da ni pomembna samo velikost. Vsi trije, v primerjavi s predhodniki, ponujajo svetlejšo, jasnejšo in bolj barvito sliko. Retina postreže z doslej najvišjo ločljivostjo, ki znaša 960×460 pik, medtem ko imata ostala dva resolucijo 480×800. Zanimiva je tudi nizka poraba energije in vrhunska barvna produkcija, ki naj bi bila na Retini in Super AMOLEDU boljša kot na LCD zaslonih, kar pa ne velja za velikost vidnih kotov in kontrast. Retina, ki v prevodu pomeni očesna mrežnica, zagotavlja vrhunsko ostrino in uporabniku omogočajo, da ni sposoben zaznati posameznih točk, temveč le gladke linije. Njegova prednost pa se kaže tudi na močni sončni svetlobi, ko berljivost ostane na visokem nivoju.

  Jasno je, da vsak proizvajalec zagovarja svojega favorita, vendar kljub vsem dokazom, karakteristikam in specifikacijam lahko objektivno oceno podajo oči posameznika. Torej, oglejte si video in presodite!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1426
24. september 2013
Borba za prevlado med vrhunskimi displeji
Novice