• /PublishingImages/attachment.ashx-11.jpeg

  Bralec misli za iPhone

  24. september 2013 - Tehnik

  Branje misli je morda nekaj čisto običajnega za kakšno populacijo iz Star Treka v D kvadrantu vesolja, ljudem na Zemlji pa je še zmeraj uganka. Vsaj do neke mere. S pomočjo tehnologije je danes namreč možno z mislimi stvari premikati, upravljati z mobitelom, igrati igrice in morda še kaj.

  Eno izmed podjetij, ki se ukvarja s tehnologijo prihodnosti, je kalifornijsko podjetje NeuroSky, ki s sloganom »See your mind in action« promovira svoje izdelke. Večina deluje tako, da prevajajo možganske valove v algoritemske ukaze, s pomočjo katerih je možno na primer upravljati mobiitel. Tehnologija se imenuje XWave, narejena pa je v obliki naglavnega obroča. Trenutno je na voljo samo za iPhone. V redni prodaji bo od novembra, v prednaročilu pa si je naglavni obroč možno rezervirati v zameno za približno 78 evrov (99$). Aplikacijo pa si lahko na vaš mobitel z operacijskim sistemom iPhone naložite že zdaj, brezplačno.

  Zanimivo je pogledati tudi, kako se s pomočjo misli igrajo igrice. V razvoju jih je namreč kar nekaj. Pri tem je pomembna predvsem koncentracija, ki jo je za uspešno igranje potrebno vaditi, pravijo tisti, ki so tehnologijo preizkušali. Za enkrat je s pomočjo misli pri igrah možno predmete potiskati in vleči oziroma jih dvigovati in spuščati, kar pa naj sploh ne bi bilo tako enostavno.

  Izpopolnjena različica tehnologije, ki prevaja misli in s tem upravlja z napravami najbrž ni več daleč. Morda pa bomo nekoč le podobni tistim iz kvadranta D.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1424
24. september 2013
Bralec misli za iPhone
Novice
iOS