• /PublishingImages/rtvslo-naslovka-lezece.jpg

  Brezplačna aplikacija rtvslo.si [iOS, Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  MMC RTV Slovenija je bil prvi slovenski medij z lastno aplikacijo za mobilne naprave, a smo ob prvem preizkusu pogrešali predvsem video vsebine, saj so bile na voljo le (skrajšane) tekstovne novice in fotografije. Pred kratkim so pripravili novo aplikacijo za iOS in Android, ki prinaša tudi video (poročila, Odmeve, video prispevke ... ). Aplikacija je na voljo v trgovinah App Store in Google Play pod imenom rtvslo.si, preizkusili smo jo na iPadu.

  Aplikacija rtvslo.si

  Aplikacija prinaša dostop do vsebin s portala in ponuja aktualne vsebine, novice, šport, kulturo, zabavo, ture avanture, izbrane oddaje in videonovice. Organizacija novic  je pregledna in vizualno spominja na aplikacijo BBC-ja, omogoča pa tudi prilagajanje prikaza novic. Če te npr. zanimajo le novice, šport in kultura, v nastavitvah izbereš le prikaz teh kategorij. Prilagodimo si lahko tudi prikaz novic znotraj glavnih kategorij; tako lahko npr. v kategoriji Novice izbiraš med podkategorijami Slovenija, Volitve 2011, Svet, Evropska unija, Gospodarstvo, Črna kronika, Zdravje, Okolje, Znanost in tehnologija. Prikaz in vrstni red prikaza glavnih kategorij uredimo v nastavitvah v levem zgornjem kotu.

  Aplikacija rtvslo.si

  Prikaz novic se razlikuje glede na položaj zaslona. V ležečem položaju so novice zbrane v trakovih na desni strani, ob naslovu posamezne kategorije se nahaja tudi kolešček z nastavitvami, kjer izberemo prikaz podkategorij, izbrana novica pa je prikazana na desni strani. V pokončnem položaju so prikazane le novice iz ene kategorije, zbrane v traku na vrhu strani, pod trakom pa je prikazana izbrana novica. Prikaz podkategorij izberemo ob posamezni prikazani novici (na desni strani nad fotografijo). Pri spremembi položaja zaslona se aplikacija precej hitro prilagodi.

  Aplikacija rtvslo.si

  Video vsebine so zbrane v kategorijah Izbrane oddaje in Videonovice. V člankih se video nahaja na dnu članka in se odpre v privzetem predvajalniku, lahko ga razširimo in si ga ogledamo tudi v celozaslonskem načinu.

  Aplikacija rtvslo.si

  Pri vsakem prispevku so na desni strani tudi fotografije, morebitne dodatne pa najdeš pod člankom. S klikom na fotografijo jo povečaš in odpreš galerijo. Članke lahko ocenimo brez prijave, za komentiranje pa se je potrebno prijaviti z uporabniškim imenom in geslom, ki smo ju izbrali ob registraciji na portalu www.rtvslo.si. Kmalu naj bi dodali tudi podporo za družabna omrežja.

  Aplikacija rtvslo.si

  Vremenska napoved se v obeh različicah nahaja v zgornjem levem kotu, s klikom odpremo napoved v besedi in sliki, na dnu je na voljo še aktualna TV vremenska napoved.

  Aplikacija rtvslo.si

  Aplikacija je med preizkusom delovala hitro in brez težav, vsekakor nas je razveselila možnost prilagajanja prikaza novic in pa ogleda informativnih oddaj ter video prispevkov. Aplikacija omogoča tudi zmanjšanje ali povečanje črk, kar dosežemo s pritiskom na -T ali + T, ki sta na iPadu v zgornjem desnem kotu, na iPhonu pa pri posamezni novici.

  Informativne in druge oddaje, ki se predvajajo na TV Slovenija 1 in 2 in nekaterih drugih kanalih, si naročniki SiOL lahko v živo ogledate tudi v aplikaciji SiOL TViN. Za SiOL-ove naročnike je uporaba brezplačna. Naročniki SiOL, ki so hkrati uporabniki storitev Mobitel, pa imajo pri uporabi SiOL TViN-a brezplačen tudi prenos podatkov do 31. 8. 2012. Več si preberi na spletni strani storitve SiOL TViN.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1630
24. september 2013
Brezplačna aplikacija rtvslo.si [iOS, Android]
Aplikacije
Android, iOS