• /PublishingImages/studentske_aplikacije-sony_xperia_go.jpg

  Brezplačne Android aplikacije za študente

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Verjetno vas bo te dni kar nekaj v novo študijsko leto zagrizlo s pametnim telefonom v roki, zato smo tokrat pripravili seznam Android aplikacij, ki ti lahko olajšajo študentsko življenje. In ker vemo, da so študentske finance pogosto omejene, smo se posvetili predvsem brezplačnim aplikacijam.

  Aplikacije za študente na Itak telefonu Sony Xperia go

  Aplikacije za študente na Itak telefonu Sony Xperia go

  Za pridne študente, ki hodijo na predavanja

  Za začetek moraš seveda poskrbeti za to, da prideš pravočasno na predavanja. Aplikacij za urnike in beleženje študijskih obveznosti je kar nekaj, med najbolj zmogljivimi in preglednimi pa je gotovo School Timetable Deluxe (brez skrbi, na voljo je tudi v angleščini). Aplikacija podpira več urnikov, tako da si lahko za vsak semester narediš novega, sezname predmetov, ki jih lahko za večjo preglednost poljubno obarvaš, beleženje nalog, izpitov in ocen ter celo praznikov. Skratka, vse, kar potrebuješ za spremljanje urnika in svojih študijskih obveznosti.

  Aplikacija podpira tudi možnost izvoza in uvoza urnikov. Saj veš, kaj to pomeni - v razredu se določi enega žrtvenega kozla, ki naredi urnik, vsi ostali pa si ga nato le skopirate ;) Aplikacija je poleg tega tako pametna, da utiša zvonjenje takrat, ko imaš v koledarju vpisano predavanje ali izpit. Za hiter pregled nad prihajajočimi predavanji in izpiti je na voljo tudi preprost widget.

  Aplikacija School Timetable Deluxe

  School Timetable Deluxe ti pomaga z urniki in pregledom nad študijskimi obveznostmi

  Če ti uspe priti na predavanja, si je pametno začeti delati zapiske. Za ta namen je verjetno najbolj zmogljiva in poznana aplikacija oz. storitev Evernote. Shranjene beležke lahko vsebujejo besedilo, zvok, slike in celo datoteke. Beležke lahko sošolcem pošlješ tudi preko e-pošte ali jih objaviš na Facebooku oziroma Twitterju. Če postaneš Premium uporabnik, pa lahko celemu razredu omogočiš urejanje in dodajanje zapiskov v posamezni mapi.

  Aplikacija Evernote

  Evernote podpira beležke različnih formatov

  In ker je Evernote vse bolj priljubljen, ti vse več aplikacij omogoča shranjevanje vsebin v Evernote oblak, tako da imaš potem res vse na enem mestu. Lep primer je recimo aplikacija Everstudent, ki ti v povezavi z Evernotom ponuja sledenje študijskih obveznosti. Evernote ponuja tudi aplikacijo Skitch, ki ti omogoča, da slike opremiš z opombami in jih shraniš neposredno v Evernote.

  Aplikacija Everstudent

  Everstudent za boljši pregled nad obveznostmi in predmeti

  Za lažje učenje

  Če želiš na svojem telefonu dostopati do klasičnih dokumentov, lahko uporabiš enega izmed ponudnikov shranjevanja dokumentov v oblaku kot je npr. Dropbox ali Google Drive. Slednji ti bo prav prišel pri pripravi skupnih seminarskih nalog. Sicer pa podrobno primerjavo med različnimi ponudniki dokumentov v oblaku najdeš tudi na Tehniku.

  Aplikacija Google Drive

  Google Drive je odlično orodje za shranjevanje vseh seminarskih

  Za prvo pomoč med predavanji je dobro v žepu imeti tudi kakšen slovar. Ena najbolj univerzalnih domačih aplikacij za to je Termania, ki hkrati išče tako po večjezičnih slovarjih kot po SSKJ in podobnimi slovarji. Glede na smer študija lahko seveda v aplikacijski trgovini Google Play najdeš še vrsto bolj specializiranih aplikacij, od znanstvenih kalkulatorjev do interaktivnih učbenikov.

  Aplikacija Termani

  Termania ponuja enoten dostop do različnih slovarjev

  Med študijem bo potrebno včasih le vzeti kakšno knjigo v roko. Še boljše pa je, če imaš vse knjige vedno v žepu na svojem telefonu. Aplikacija Kindle poleg nakupa Amazonih e-knjig omogoča tudi dodajanje lastnih knjig in PDF datotek. Pri tem se ti knjige in skripte vključno z zaznamki in opombami sinhronizirajo v oblak, tako da lahko branje kadarkoli nadaljuješ na prenosniku, tablici ali drugi napravi. Za bolj poglobljen študij pa lahko uporabiš katero izmed aplikacij, ki omogoča dodajanje poudarkov in zapiskov v PDF datoteke, kot npr. iAnnotate PDF.

  Aplikacija Kindle

  Kindle na različnih napravah sinhronizira knjige in PDF datoteke

  Prej ali slej bodo prišli na vrste tudi izpiti. Uporabno orodje za ponavljanje snovi je aplikacija StudyBlue, ki omogoča ustvarjanje kartic za utrjevanje znanja (flashcards). Na kartice lahko poleg besedila dodaš tudi slike in zvočne beležke. Kartice lahko ustvarjaš tudi preko spletne strani, ki omogoča tudi uvoz vprašanj in odgovorov iz zunanjih datotek (npr. Excel). Storitev postane še bolj uporabna, če se ji pridružijo tudi sošolci, saj si lahko potem med seboj delite zbirke kartic za ponavljanje.

  Aplikacija StudyBlue

  StudyBlue je zmogljivo orodje za pripravo na izpite

  Če boš med študijskim letom ugotovil/a, da izbrani študij morda le ni zate, ti lahko aplikacija Studij.si pomaga pri iskanju novega programa. V aplikaciji so objavljene tudi novice o študiju pri nas, pri brskanju po fakultetah pa ti morda pride prav zemljevid z lokacijami fakultet. Uporabna aplikacija tudi za dijake, ki se boste v naslednjih mesecih odločali o svoji prihodnosti.

  Aplikacija Studij.si

  Studij.si ponuja vse informacije o študiju pri nas na enem mestu

  Da ne boš zamudil/a predavanj ali izpitov, ne pozabi še na budilko, ki te bo pravočasno vrgla iz postelje. Kot npr. Alarm Clock Xtreme Free, ki tvojo budnost preveri s preprostim matematičnim vprašanjem ;)

  Hrana in prevoz

  Seveda mora biti vsak uspešen študent tudi dobro nahranjen, zato ne pozabi na aplikacije, s katerimi lažje poiščeš najbližjega ponudnika hrane. Pri tem ti na pomoč priskočita aplikaciji Šojter in Bonacarte, ki ponujata dokaj podobno funkcionalnost. Če v času študija bivaš v novem kraju, ti lahko pri spoznavanju mesta pomaga tudi aplikacija Odpiralni časi, s katero najdeš vse pomembne lokacije v svoji bližini.

  Aplikacija Šojter

  Šojter poskrbi za vse lačne študente

  Z aplikacijo Prevoz.org boš čez vikend lažje našel/a prevoz domov, če imaš že lasten avto, pa lahko privarčuješ pri gorivu s tem, da prevoz ponudiš komu drugemu. Če se raje voziš po železniških tirih, pa ne spreglej aplikacij Slo železnice in Vlaki. Za prevoz znotraj Ljubljane priporočamo aplikaciji Bicikel za izposojo koles in Trola za vožnjo z mestnimi avtobusi.

  Aplikacija Slo železnice

  Slo železnice poskrbi za pravočasen prihod na železniško postajo

  Zabava

  Seveda pa kot študent/ka ne smeš pozabiti tudi na zabavo. Itak. V ta namen lahko izbiraš med pestro paleto Itak aplikacij. Z aplikacijo Dogaja.Itak ne boš zamudil/a nobenega dobrega žura, z Organiziram.Itak lahko kadarkoli in kjerkoli narediš svoj žur, Zažigam.Itak te spodbuja k rednemu žuranju, s Pecam.Itak boš imel/a boljši pregled nad zanimivimi osebami, ki jih spoznaš, aplikacija PijemOdgovorno.Itak pa te bo opozorila na to, kdaj je čas, da pokličeš taksi domov. Ko se pa res nič pametnega ne dogaja, si lahko dolgčas preženeš z igrico Itak.Dajver.

  Aplikaciji Dogaja.Itak in Organiziram.Itak

  Dogaja.Itak in Organiziram.Itak poskrbita za to, da se vedno kaj zanimivega dogaja

  Da ti bo na koncu meseca po vsem žuranju ostalo še kaj denarja, ti priporočamo tudi uporabo kakšne izmed aplikacij za beleženje stroškov. Domači Toshl je seveda za ta namen odlična izbira.

  Aplikacija Toshl

  Toshl ti pomaga pri nadzorovanju stroškov

  Katera Android aplikacija pa je po tvoje nepogrešljiva za vse študente?

  Na strani Itak ne pozabi preveriti še najnovejše ponudbe Android telefonov, ki ti bodo omogočali poganjanje predstavljenih aplikacij.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
413
24. september 2013
Brezplačne Android aplikacije za študente
Aplikacije
Android