• /PublishingImages/Nokia-ExchangeActiveSync.jpg

  Brezplačne Microsoft pisarniške aplikacije prihajajo na Symbian

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Kot kaže, bo tesno prijateljstvo Nokie in Microsofta prineslo koristi tudi za Symbian uporabnike. Nokia je namreč razkrila, da boste v zadnjem četrtletju letošnjega leta uporabniki Symbian Belle dobili še prav posebno brezplačno nadgradnjo: paket Microsoft Apps, ki prinaša cel kup zanimivih poslovnih orodij.

  Paket Microsoft Apps tudi z Microsoft Office za Symbian

  Paket Microsoft Apps bo za Symbian Belle uporabnike kot posodobitev brezplačno na voljo na telefonu preko aplikacije za programske nadgradnje. Do konca leta naj bi tako dobili programe Microsoft Lync Mobile, PowerPoint Broadcase, OneNote in Document Connection.

  Microsoft Lync in Nokia E7

  Microsoft Lync na Nokii E7 - prvi del Microsoft Apps bo razveselil predvsem poslovne uporabnike

  V drugi nadgradnji, ki bo izdana v začetku prihodnjega leta, pa bo paketu Microsoft Apps dodana še možnost sinhronizacije OneNote s Share Point ter vsem dobro znani pisarniški programi Microsoft Word, Excel in PowerPoint. S tem bo Symbian edina platforma poleg Microsoftove, ki bo imela uradno podprte aplikacije iz družine Microsoft Office.

  Na voljo za Symbian Belle telefone

  Se pravi, brezplačne nadgradnje boste sčasoma deležni vsi uporabniki telefonov, ki bodo poganjali Symbian Belle. To so tako obstoječe Nokie, ki jih nadgradnja na Symbian Belle še čaka v prihodnjih mesecih (Nokia N8, E7, C7, C6-01, X7, E6 in 500) ter seveda na novo najavljeni telefoni, ki bodo na trg prišli s Symbian Belle (Nokia 600, 700 in 701).

  Nokia 700 z Microsoft Office dokumenti

  Nokia 700 z zbirko Microsoft Office dokumentov

  Symbian še vedno pomemben za Nokio

  Nokia je ob najavi paketa Microsoft Apps znova poudarila, da ostaja zavezana platformi Symbian in nas spomnila na obljubo, da bodo zagotavljali podporo za Symbian še vsaj do leta 2016. Za naslednje leto tako obljubljajo tudi nove Symbian naprave.

  Exchange ActiveSync na Nokii

  Bo Symbian z Microsoft Apps zanimiv za poslovne uporabnike?

  Zadnje Nokiine aktivnosti vsekakor kažejo na to, da Symbiana res ne bodo kar tako pozabili. Za vse tiste, ki še vedno prisegate na Symbian, pa je vsekakor razveseljivo, da partnerstvo z Microsoftom prinaša tudi nove priložnosti za Symbian.

  Kaj meniš, bo morda možnosti poganjanja Microsoft Office in drugih poslovnih orodij celo povečala privlačnost prihodnjih Symbian naprav?

  Vir: Nokia Conversations

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
279
24. september 2013
Brezplačne Microsoft pisarniške aplikacije prihajajo na Symbian
Aplikacije
Symbian