• /PublishingImages/treendtracker-ipad.jpg

  Brezplačne modne aplikacije [iOS, Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  Čeprav so mobiteli z Androidom izredno priljubljeni, modna industrija še vedno prisega na Applove izdelke, razlika v številu aplikacij je namreč ogromna. Aplikacij povezanih z modo pa ne manjka, imajo jih oblikovalci ali oblikovalske hiše (Chanel, Gucci), trgovske verige in proizvajalci (JCPenny, Gap*, Zara, H&M), spletne trgovine (eBay*, Gilt*), revije (Vogue, Glamour), itd. V nadaljevanju predstavljamo nekaj brezplačnih.

  Trenstop Fashion TrendTracker

  Platforma: Android, iOS (iPhone, iPad)Razvijalec: Amoja

  TrendTrecker nam omogoča dostop do novičk o dogajanju in trendih v modni industriji, predstavitev posameznih oblikovalcev in videov iz modnih revij. Vsebino lahko žal delimo s prijatelji le prek e-pošte, v aplikaciji namreč manjka integracija družabnih omrežij, Facebooka in Twitterja. Če pri posameznem oblikovalcu fotografije niso na voljo, jih ne preskoči, saj ob kliku izveš, kdaj bo naslednja revija in seveda fotografije.

  Aplikacija je na voljo tudi za BlackBerry, mobitele Nokia in Samsung ter druge, podrobnosti preveri tukaj.

  Style.com

  Platforma: iOS (iPhone, iPad)Razvijalec: Condé Nast Digital

  Vizualno privlačna aplikacija, podobno kot TrendTracker, omogoča dostop do novic, video vsebin iz revij, posebej pa so izpostavljene fotografije iz zadnjih revij oblikovalcev. Če te zanima kakšne ideje so oblikovalci imeli v preteklosti, si lahko ogledaš tudi starejše predstavitve, vse do leta 2000. Ne manjka niti vsebin za tiste, ki jih zanima kaj se dogaja v svetu slavnih, v aplikaciji so kratke novice z dogodkov s fotografijami, kjer izvemo oblačila katerega oblikovalca so na dogodku nosili slavni. O posamezni reviji dobimo več podrobnih podatkov kot v TrendTreckerju, preberemo lahko recenzijo, ki jo pripravi Style.com, na voljo imamo ogled detajlov, vsebino pa preprosto delimo s prijatelji prek družabnih omrežij.

  Fashism

  Platforma: iOS (iPhone)Razvijalec: Fashism

  Se ne moreš odločiti med dvema oblekama, te zanima katera torbica sodi k novi oblekci, s pomočjo aplikacije Fashism lahko za nasvet povprašaš druge. Preden postaviš vprašanje, posnemi fotko, jo naloži, dodaj še kakšen detajl o obleki ali dodatku, ki je na fotografiji, in počakaj na odgovore. Pri fotografijah ne pozabi na varovanje zasebnosti, zato po pameti. Pred začetkom uporabo si moraš ustvariti svoj uporabniški račun, nato lahko druge uporabnice in uporabnike povprašaš za mnenje, glasuješ ali oddaš komentar na vprašanja in objave drugih.

  Glamour Ask a Stylist

  Platforma: iOS (iPhone)Razvijalec: Glamour

  Če te zanima mnenje stilistke, pa poskusi z aplikacijo Glamour Ask a Stylist, kjer ti bodo svetovale stilistke revije Glamour. Osebno stilistko izberemo na podlagi njenega opisa in komentarjev drugih uporabnic in uporabnikov, naložimo fotko, postavimo vprašanje in počakamo na odgovor. Odgovor obljubljajo v 15 minutah, ob preizkusu storitve pa so odgovorili celo prej. Če želiš več mnenj, lahko povprašaš tudi skupnost uporabnikov.

  triMirror Fashion

  Platforma: Android, iOS (iPhone)Razvijalec: triMirror

  triMirror Fashion je skupnost posvečena oblačilom in modi, tako lahko povprašamo za mnenje, komentiramo predloge uporabnic ali le sledimo pogovorom. Za uporabo aplikacije si je potrebno ustvariti uporabniški račun, saj brez računa lahko sicer spremljamo objave drugih, onemogočeno pa je objavljanje in komentiranje. Na domačem zaslonu dostopamo do svojega profila, prošenj za prijateljstvo, sporočil, trenutnih objav (outFeed), lahko pa tudi dodamo svojo fotografijo in povprašamo za mnenje.

  * Aplikcije Gap StyleMixer, Gilt in eBay Fashion niso na voljo v slovenskem App Storu.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1499
24. september 2013
Brezplačne modne aplikacije [iOS, Android]
Aplikacije
Android, iOS