• /PublishingImages/Allrecipes-zbirkareceptov.jpg

  Brezplačne velikonočne aplikacije

  24. september 2013 - Tehnik

  Tokrat smo pobrskali med velikonočno obarvanimi aplikacijami za Android in iOS. Priljubljenosti Androida navkljub pa med tovrstnimi aplikacijami prevladujejo aplikacije za naprave z iOS.

  Za vse, ki ste že preigrali vse stopnje igre Angry Birds, prihaja vesela novica, saj je ta teden izšla velikonočna izvedba jeznih ptičev.

  Doodle Jump: Hop The Movie

  Platforma: iOS (iPhone, iPod Touch, iPad)

  Film Hop o dogodivščinah velikonočnega zajca Ibija, ki želi biti slaven bobnar, je že v naših kinih. V sklopu promocije filma so pripravili tudi dve mobilni aplikaciji, vendar je pri nas na voljo le Doodle Jump: Hop The Movie za iOS, ne pa tudi Hop on Drums, ki je na voljo tudi za mobitele z Androidom.

  Ibija spremljamo skozi 25 stopenj in kot pove že naslov filma, je za dosego cilja potrebno precej skakljati. Z nagibanjem naprave levo in desno usmerjamo Ibija, piščancem, ki nas ovirajo, pa se lahko umaknemo ali pa vanje izstrelimo velikonočna jajca. Pot do vrha je dolga, ko enkrat pademo v globino, pa je treba začeti znova. Zagreti igričarji Dooodle Jumpa bodo verjetno z lahkoto opravili z nalogo, drugi pa se bodo morali kar malo potruditi.

  Angry Birds Seasons - Easter Egg

  Platforma: iOS, Android, Symbian ^3

  Jezni ptiči imajo tokrat nekoliko bolj spomladansko ozadje, polno velikonočnih jajc, prašički pa so si nataknili zajčja ušesa. Izvedba je precej manj kičasta kot v valentinovi različici, tudi velikonočna različica ima 15 stopenj in 3 dodatne, ki jih odklenemo šele ko začnemo Rovio slediti na Twitterju.

  Aplikacija Angry Birds Seasons, v okviru katere je na voljo različica Easter Egg, je brezplačna le za Android. Če pa aplikacijo Angry Birds Seasons že imaš, jo le nadgradiš (update) in dobiš velikonočno različico.

  Color Me! Easter Free

  Platforma: iOS (IPhone, iPad, iPod Touch)

  V brezplačni različici pobarvanke, ki je namenjena nekoliko mlajšim otrokom, imamo na voljo tri črno-bele predloge: jajca, zajca in piščančka. Za mlajše otroke je na voljo preprosta različica, kjer bodo brez problemov pobarvali ploskve, nekoliko bolj vešči pa lahko izbirajo med več načini barvanja.

  Pobarvane slike lahko shranimo v galerijo ali objavimo na Facebooku, če želimo predlogo na novo pobarvati, pa napravo le stresemo in že lahko pričnemo z ustvarjanjem. Na voljo je tudi plačljiva različica, ki ponuja nekoliko več predlog.

  Za Androida je na voljo nekoliko manj velikonočnih pobarvank, ki tudi niso tako vizualno privlačne. Aplikcija Easter Egg sicer omogoča barvanje jajc, vendar pa nam ne nudi nobenih dodatnih možnosti, le izbiro barve, ne pa npr. tudi velikosti čopiča ali različnega orodja.

  Velikonočna kuha

  Brezplačne aplikacije za kuho smo že večkrat omenili, tokrat smo preverili katere od teh aplikacij nam ponujajo tudi velikonočno obarvane recepte, pa tudi kako poskrbijo za vegetarijance in vegane.

  Brezplačna različica Allrecipes, ki je na voljo za iOS (za Android je na voljo le Allrecipes Dinner Spinner) ne omogoča izbire receptov glede na kategorijo praznikov oziroma posebnih priložnosti, vendar pa izpostavlja recepte za “brunch”, ki so primerni tudi za to praznično obdobje. Če nam npr. po praznikih ostane šunka, lahko poskusimo s pripravo kiša (Quiche) s šunko in sirom. Iskanje po ključni besedi (easter), nam vrne lepo število receptov, tudi za vegetarijanske jedi, izbira veganskih jedi je skromna.

  Aplikacija Epicurious, ki je na voljo za Android in iOS, izpostavlja recepte za velikonočno obarvana kosila in sladice (le različica iOS), precej rezultatov pa dobimo tudi z iskanjem jedi, ki vsebujejo besedo “easter” (velika noč). Teh je nekaj več kot v zgoraj omenjeni aplikaciji, pravi mojstri pa se lahko preizkusijo tudi v izdelavi čokoladnega zajca. Iskanje velikonočno obarvanih vegetarijanskih jedi je vrnilo lepo število rezultatov, precej manjša pa je izbira za vegane.

  Če uporabljate iPhone ali iPod Touch preverite še plačljivo aplikacija Egg Dyeing 101 from Martha Stewart Living, kjer najdemo cel kup nasvetov izdelave zanimivih velikonočnih jajc.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1525
24. september 2013
Brezplačne velikonočne aplikacije
Aplikacije
Android, iOS