• /PublishingImages/BruteMaps1.png

  Brute Maps - Google Maps modifikacija

  24. september 2013 - Damjan Jagar

  Včeraj nas je razveselila novička Googlea o prihajajoči novi različici njihove aplikacije Maps za Android naprave. Novosti so prikaz zgradb v 3D, hitrejše delovanje in nalaganje zemljevidov, kar pa je seveda odraz bistvene novosti. Offline zemljevidi, ki jih imaš shranjene na SD kartici v samem mobitelu.

  Nova verzija Google Maps trenutno še ni na trgu, poraja pa se tudi vprašanje kako bo podprta sama Slovenija.

  In na tem mestu predstavljam Brute Maps, ki je modificiran Google Maps. Aplikacija kot sama je zgrajena na osnovi originala, dodanih ima pa ima nekaj bonbončkov. Prva med njimi je turn by turn navigacija, ki v Google Maps za Slovenijo še ni podprta. Seveda še ne gre za zvočno (voice) navigacijo, ampak bolje kot nič.

  Druga prijetna lastnost Brute Maps je možnost shranjevanja že prenešenih zemljevidov na SD kartico iz koder se uporabljajo za nadaljno uporabo, s tem pa seveda pohitrimo samo nalaganje zemljevidov in zmanjšamo stroške podatkovnega prenosa.

  QR kode za namestitev aplikacije tokrat nimam. Aplikacijo prenesi iz tega naslova in si jo namesti ročno. Za aktivacijo shranjevanja zemljevidov na SD kartico pa v menuju aplikacije izberi "Več", klikni na "Brut Mod", v razdelku "Map tile cache" pa pokljukaj/označi opciji "Read map from cache" in Save map to cache" (glej spodnjo sliko).


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
590
24. september 2013
Brute Maps - Google Maps modifikacija
Aplikacije
Android