• /PublishingImages/Buzz_Launcher-looks.jpg

  Buzz Launcher: enostavno spremeni in deli videz svojega domačega Android zaslona

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Mark Zuckerberg je prejšnji teden na predstavitvi aplikacije Facebook Home kot glavno prednost operacijskega sistema Android izpostavil njegovo prilagodljivost. V aplikacijski trgovini Google Play lahko najdemo na tisoče aplikacij za spremenitev videza, vendar nam lahko kombiniranje različnih orodij vzame veliko časa. Ta problem rešuje nova aplikacija Buzz Launcher, v kateri lahko enostavno in hitro namestimo popolnoma nov videz.

  Nekaj videzov, ki jih je mogoče doseči z aplikacijo Buzz Launcher

  Za uporabo te nove storitve potrebuješ mobitel z Androidom 4.0.3 Ice Cream Sandwich ali novejše ter aplikaciji Buzz Launcher in Buzz Custom Widget. Obe sta brezplačno na voljo v aplikacijski trgovini Google Play. Buzz Launcher omogoča zamenjavo, pregledovanja, namestitev in deljenje različnih tem; z aplikacijo Buzz Custom Widget pa lahko ustvarjamo nove videze za klasične Android vtičnike (widgete) za uro, datum, stanje baterije ipd.

  Aplikacija Buzz Custom Widget omogoča oblikovanje unikatnih vtičnikov

  Ko v zbirki tem Homepack Buzz, ki je že kar precej obsežna, najdemo temo, ki nam jo všeč, jo lahko prenesemo na mobitel z enim klikom. Po namestitvi je potrebno poskrbeti le še za to, da aktiviramo posebno oblikovane vtičnike in bližnjice na temi. Namestitev dodatkov je povsem enostavna, če tema uporablja vtičnike, narejene z aplikacijo Buzz Custom Widget. Poleg tega nekatere teme zahtevajo še dodatne aplikacije, ki jih ponavadi najdemo v trgovini Google Play. Zaenkrat je Homepack Buzz na voljo preko bližnjice v aplikaciji Buzz Launcher, sčasoma pa bo knjižnico tem mogoče pregledovati in uporabljati tudi preko spleta.

  Pregledovanje različnih tem v izložbi Homepack Buzz

  Pri izbiri tem v storitvi Homepack Buzz ti priporočam le malce previdnosti pri temah, ki zahtevajo namestitev kakšnih čudnih dodatnih aplikacij, ki niso na voljo v Google Play. Sicer pa je uporaba aplikacije načeloma varna, saj ti spremeni le videz domačih zaslonov in ne posega v druge dele sistema. Velja sicer omeniti, da imata tako Launcher kot Custom Widget še oznako Beta, kar pomeni, da se občasno lahko še kje pojavi kakšen hrošček.

  Pa še to: če imaš več potrpljenja, časa in umetniških spretnosti ter v prostem času rad/a ustvarjaš svoje unikatne videze, je lahko zate storitev Homepack Buzz tudi odličen promocijski kanal. Omogoča ti namreč, da svojo postavitev in prilagoditve enostavno deliš s prijatelji in drugimi uporabniki aplikacije ter tako še ostalim omogočiš, da uživajo v tvojem dobrem okusu.

  Skratka, če si se že naveličal/a videza domačega zaslona na svojem Android mobitelu in ga želiš popestriti na drugačen način, je aplikacija Buzz Launcher odlična izbira, saj lahko z njeno pomočjo z dokaj malo truda dosežeš povsem nov videz. Pa ne pozabi posnetka novega videza deliti še z nami preko Facebooka ali Twitterja ;)

  Vir: AndroidGuys, Homapack Buzz

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
496
24. september 2013
Buzz Launcher: enostavno spremeni in deli videz svojega domačega Android zaslona
Aplikacije
Android