• /PublishingImages/Appreciate_new_version_blog-picture.png

  Cenite ponudnika dobrih aplikacij?

  23. september 2013 - Alenka Selčan

  Pravi lastniki svojega pametnega mobitela postanemo šele takrat, ko mu damo delček svoje duše. Udomačitev poteka postopoma, z malimi spremembami. Nameščeno melodijo, ki sicer naznanja proizvajalca naše dragocene naprave, ne pa našo osebnost, zamenja kul komadek, namesto dolgočasnega ozadja je tu zdaj naš Fifi, a to še ni dovolj. Pravi karakter pametni mobitel dobi šele z dobrim naborom aplikacij, ki jih bomo rade volje uporabljali.

  [vimeo width="600" height="337"]60748472[/vimeo]

  A kako se odločiti med neskončnim spiskom, s katerim se soočimo, ko odpremo Google Play, Android market in druge ponudnike aplikacij? Kako vemo, katere od njih so dovolj kakovostne, da si jih želimo na svojem mobitelu? Praviloma se odločimo svoj mobitel oplemenititi z nekaj najbolj razvpitimi, za kaj več pa se potrudi le peščica nadebudnežev.

  Morda bo odslej izbira aplikacij za Androide nekoliko lažja, saj se je ravno te dni na trgu pojavil nov ponudnik. Appreciate je projekt mladega podjetja, ki po uspešno preverjenih prototipih z več kot pol milijona namestitev verjame, da bo s svojo aplikacijo olajšalo tegobe marsikaterega uporabnika, pa tudi razvijalca aplikacij. Z Apprechiate naj bi bilo namreč lažje najti kakovostnejše aplikacije, ki ne bodo več ostajale skrite v senci velikih.

  Appreciate ne zaupa povsem najbolj uveljavljeni metriki kakovosti, ki temelji zgolj na dokaj nezanesljivi povprečni oceni uporabnikov. Seveda bodo pri merjenju kakovosti upoštevali tudi mnenja, predvsem tista, ki bodo o neki aplikaciji krožila po socialnih omrežjih; in kot kaže, bodo najbolj zadovoljni tisti, ki bodo Aprecciate povezali s svojim Facebookom. A tudi Aprecciate skuša ustvariti svojo skupnost, v kateri bi iskalci aplikacij lahko sledili "strokovnjakom" po tematskih sklopih, ki jih raziskujejo, pa najsi bodo to igrice ali čitalniki QR-kod. Poleg števila zvezdic, ki jih podajo uporabniki, Aprecciate zanima zlasti, koliko časa naložena aplikacija ostane na mobitelu, saj iz svoje ponudbe nameravajo izločiti tiste, ki takoj po namestitvi kajkmalu pristanejo v košu za smeti.

  Raziskovalce, razvijalce in vse, ki bi radi uporabnost svojega pametnega mobitela razširili onkraj jate jeznih ptičev, se bodo nove oblike iskanja aplikacij najbrž razveselili, čas pa bo pokazal, če bomo Aprecciate tudi zares cenili.

  Vir:  techcrunch.com


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
184
17. marec 2014
Cenite ponudnika dobrih aplikacij?
Aplikacije
Android