• /PublishingImages/Hekovnik-gost_Klanjsek.jpg

  Četrti teden delavnic M:AppFest 2012

  24. september 2013 - Tehnik

  Po enotedenskem premoru se ponovno vračajo delavnice izbora M:AppFest 2012. Tokrat te čakajo nasveti za uporabo vgrajenih senzorjev telefonov in za trženje aplikacij, vabimo pa te tudi k ogledu posnetkov predavanj iz 3. tedna, v katerem smo spoznavali Telekomove razvijalske rešitve in izzive podjetništva.

  M:AppFest 2012

  Podroben program delavnic 4. tedna

  Kot verjetno že veš, se bodo delavnice M:AppFest 2012 odvijale do konca februarja ob torkih in četrtkih ob 16ih v Hekovniku (Teslova 30, Ljubljana). V predzadnjem tednu boš lahko izvedel/a več o sledečih temah:

  Torek, 14. 2. 2012 ob 16.00: Google maps in GPS, kamera, SD kartica (Nikola Kapraljevič)Četrto programersko delavnico bo izvajal Nikola Kapraljevič, vodja Android razvoja pri hrvaškem podjetju Infinum, ki ima že bogate izkušnje z izdelavo aplikacij za najrazličnejše naročnike in platforme. Na delavnici bodo predstavljene specifike Androida pri uporabi raznih vgrajenih senzorjev in pri integraciji z Googlovimi storitvami. Nikola bo z nami delil tudi druge izkušnje pri razvoju aplikacij in nas opozoril na pasti, na katere je dobro biti pozoren. Predavanje bo potekalo v angleščini.>> Facebook dogodek za delavnicoČetrtek, 16. 2. 2012 ob 16.00: Marketing, “customer acquisition”: AdWords, Analitika, FB (Gregor Žavcer, TBA) Na tokratni delavnici se bomo posvetili oglaševanju in trženju aplikacij. V prvem delu nam bo tematiko približal Gregor Žavcer, ki ima kot soustanovitelj agencije Urbano Pleme veliko izkušenj pri trženju in pozicioniranju novih produktov. V drugem delu pa bomo podrobneje spoznali še oglaševanje preko Googlove platforme AdWords (predavatelj bo znan naknadno).>> Facebook dogodek za delavnico

  Posnetki predavanj 3. tedna

  Če si zamudil/a predavanje 3. tedna ali si želiš osvežiti spomin, te vabimo še k ogledu posnetkov preteklih predavanj. V torek nam je najprej ekipa iz Telekoma Slovenije predstavila obstoječe in prihajajoče Telekomove storitve za razvijalce:

  M:AppFest 2012: M:MarketM:Market (Goran Arsenijevič)

  M:AppFest 2012: M:VrataM:Vrata (Primož Novak)

  M:AppFest 2012 M:Vrata APIM:Vrata API (Matej Guček)

  Na četrtkovi podjetniški delavnici nam je Kristjan predstavil orodje "business model generation canvas", v drugem delu pa smo lahko izvedeli še marsikaj zanimivega o podjetništvu s strani Matevža Klanjška iz podjetja Celtra:

  M:AppFest 2012: Business Model GenerationBusiness Model Generation (Kristjan Pečanac)

  M:AppFest 2012 Matevž Klanjšek CeltraCeltra: o nastanku, inspiracijah in podjetništvu (Matevž Klanjšek)

  Vmes ste se lahko v sredo udeležili še ponovitve uvodnega programerskega predavanja o razvijalskem okolju za Android:

  M:AppFest 2012 Uvod v Android SDK, Jernej ViragUvod v razvojno okolje Androida (Jernej Virag)

  Ostale video posnetke preteklih delavnic si lahko ogledaš v pregledu delavnic M:AppFest 2012. Vse informacije o poteku izbora seveda dobiš na uradni strani M:AppFest 2012, dodatna vprašanja tako glede izbora kot glede delavnic pa so dobrodošla v Facebook skupini M:Razvijalci. Se vidimo na delavnicah!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1608
24. september 2013
Četrti teden delavnic M:AppFest 2012
Novice
Android