• /PublishingImages/chameleon-morning-home_screen-android.jpg

  Chameleon želi na Android tablicah ponuditi prilagodljive in pametne domače zaslone 

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Android tablice še kar naprej stopicajo v senci iPad-a. Ice Cream Sandwich, prvi okus Androida, ki združuje tablice in telefone, na področju uporabniške izkušnje namreč ni prinesel nič revolucionarnega. Morda pa bo to uspelo spremeniti projektu Chameleon, ki domače zaslone na Android tablicah prilagaja glede na kraj in kontekst uporabe.

  Jutranji domači zaslon, ki ga omogoča Chameleon

  Primer jutranjega domačega zaslona z informacijami, ki sodijo k jutranji kavi (vir: Chameleon)

  Chameleon nam recimo omogoča, da si za jutranje prebujanje ob kavi na tablici nastavimo domači zaslon s podatki o vremenu, svežimi dnevnimi novicami in načrtom dneva. V službi nato preklopimo na zaslon, kjer imamo boljši pregled nad e-pošto, dokumenti in opravili. Ob povratku domov pa Chameleon sam zazna domače omrežje in preklopi na večerni zaslon, kjer imamo pod prsti hiter dostop do glasbe, filmov in drugih zabavnih vsebin.

  Seveda lahko zaslone poljubno dodajaš in urejaš glede na različne potrebe ali trenutno razpoloženje. Sliši se zanimivo, a ne? Žal je pri vsem tem le en problem: ekipa, ki stoji za projektom Chameleon, preko strani Kickstarter zbira sredstva, ki jim bodo omogočila nadaljnji razvoj aplikacije in predstavitev na trgu. Trenutno so že na dobri poti do dosega zadanega cilja 50.000 ameriških dolarjev, saj je v enem tednu več kot tri tisoč podpornikov že zbralo več kor polovico sredstev.

  Podrobnosti o projektu in predstavitev prototipa si lahko ogledaš v spodnjem videu.

  Chameleon bo sprava prilagojen za delovanje na tablicah z Android različico vsaj 3.2 ali novejšo in z 10,1 palčnimi zasloni z resolucijo vsaj 1280 x 800. Glede na povpraševanje bodo morda v prihodnje razvite tudi različice za manjše tablice ali celo telefone.

  Vsekakor ekipi projekta Chameleon želim obilo uspeha pri nadaljnjem razvoju tega edinstvenega uporabniškega vmesnika, saj se mi zdi ideja res odlična. Če se s tem strinjam in imaš ustrezno Android tablico, pa si lahko z donacijo 5 ali več dolarjev tudi ti zagotoviš ekskluzivni dostop do beta različice aplikacije pred uradnim izidom.

  Kaj praviš, je to prava smer, v katero bi se morale razvijati Android tablice, če želijo doseči jabolčnega konkurenta?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
356
24. september 2013
Chameleon želi na Android tablicah ponuditi prilagodljive in pametne domače zaslone 
Aplikacije
Android