• /PublishingImages/cpp-testi.jpg

  CPP2010 - učenje prometnih predpisov je lahko tudi zabavno

  24. september 2013 - Tehnik

  CPP2010CPP2010, drugo uvrščena aplikacija na natečaju M:Android, ti na zanimiv način pomaga, da osvojiš ali obnoviš osnove cestno prometnih predpisov. Svoje dosežke na poti do naslova CPP Prvaka pa lahko deliš tudi s Facebook prijatelji.

  CPP2010 je preprosta aplikacija, ki deluje na vseh različicah Androida. Avtorica Mojca Ajdič je v aplikacijo zapakirala tako gradiva kot teste znanja, ki se nanašajo na aktualne cestne predpise. Poglejmo si, na kakšne načine lahko preveriš svoje znanje.

  Testi

  CPP2010 - testi

  Svoje znanje iz prometnih predpisov lahko preverimo prek štirih vrst testov: republiški test, ki vsebuje mešanico vprašanj z vseh področij; test križišč, kjer preverimo znanje pravil vožnje v križiščih; test znakov, kjer preverimo poznavanje znakov, in test Drži/Ne drži, kjer se odločamo, če je opis znaka ali podani odgovor na vprašanje ustrezen.

  CPP2010 - pregled rezulatatov

  Skupaj je v aplikaciji prek 450 različnih vprašanj, pri reševanju pa smo s časom omejeni na 30 minut pri republiških testih in 15 minut pri ostalih vrstah testov. Zanimiva funkcija aplikacije je, da med reševanjem testa ni moč zapustiti - imamo samo možnost "Zaključi test", ki rezultat tudi shrani, kar pomeni, da goljufanje ni možno :) Po tem, ko test oddamo, si lahko ogledamo pravilne odgovore na vprašanja, rezultate testa pa lahko objavimo tudi na zidu na Facebooku.

  Gradiva

  CPP2010 - gradiva

  V aplikaciji CPP2010 lahko tudi pregledujemo gradiva s področij različnih vrst prometnih znakov (za nevarnost, za prepoved oz. omejitev, za obveznost, za obvestila in dopolnilne table), križišč, semaforjev in znakov policistov. S pomočjo gradiv lahko enostavno in hitro obnovimo svoje znanje in se pripravimo na teste.

  Profil

  CPP2010 - profil in objava na Facebooku

  V razdelku Profil se shranjujejo naši dosežki, točke in trenuten naslov, ki smo ga pridobili. Pridobimo si lahko 16 različnih dosežkov (denimo "Profesor CPP - 100% pravilno rešen republiški test"), seveda pa se lahko s svojimi dosežki tudi pohvalimo na Facebooku z objavo na zidu.

  Vključen je tudi zavihek Pomoč z odgovori na vsa vprašanja, ki se porajajo novemu uporabniku, in predstavitvijo delovanja aplikacije.

  Povzetek

  Aplikacija CPP2010 je zabavna izobraževalna aplikacija z dodelanim načinom zbiranja dosežkov in tekmovanja s prijatelji. To je še posebej pohvalno zato, ker le malokateri voznik ali voznica še kdaj odpre knjigo "Varna vožnja" in obnovi znanje predpisov po tem, ko opravi izpit.

  Ne dvomimo, da bo avtorica v aplikacijo kmalu vključila nova vprašanja in odgovore s področja prometnih predpisov. Če pa aplikacijo razširi še z vprašanji in odgovori s področja prve pomoči, pa kmalu res ne bomo več potrebovali druge literature za opravljanje vozniškega izpita!

  Navodilo za namestitev: Pred namestitvijo aplikacije si na telefonu vklopi možnost Settings > Applications > Unknown sources (Allow installation of non-Market applications).

  Za prenos aplikacije CPP2010 izberi eno izmed možnosti:

  CPP2010 QR koda

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1482
24. september 2013
CPP2010 - učenje prometnih predpisov je lahko tudi zabavno
Aplikacije
Android